Рецепти

Мариновані огірки з чилі

marinovani-ogirki-chili
120 хв
6

Інгредієнти:

  • огірки – 4,5 кг;
  • кетчуп «Торчин» ® «Чилі» – 8 ст. л.;
  • сіль кам'яна – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • оцет – 1 стакан;
  • вода – 1,5 літри;
  • часник – 2 головки;
  • лавровий лист;
  • запашний і чорний перець;
  • перець чилі.

Пропонуємо спробувати наш фірмовий рецепт із гострим кетчупом «Чилі». Це оригінальний рецепт з упаковки, перевірений роками професійними шеф-кухарями та багатьма господинями. У такому маринаді огірки виходять хрумкими, пікантними, з насиченим кисло-солодким смаком.

Як замаринувати огірки за рецептом Торчин

Перед початком маринування огірків підготуйте банки та всі необхідні компоненти згідно рецепту. Далі слідуйте наступним крокам.

  1. Першим кроком потрібно підготувати огірки. Ми рекомендуємо, після того, як огірки будуть вимиті, замочити їх у воді приблизно на 2 години. Це важливий крок, адже огірки вберуть необхідну їм кількість води і тоді будуть більш пружними.

     

    Marynovany_ogirky

     

  2. Другим кроком - готуємо маринад. В окріп додайте сіль, цукор, оцет і кетчуп «Чилі». Проваріть суміш протягом 10 хвилин.br />
     

    Marynovany_ogirky

     

  3. На дно стерилізованих банок покладіть часник, перець горошком, перець чилі і лавровий лист.br />
     

    Marynovany_ogirky

     

  4. Наповніть банку огірками якомога щільніше і залийте маринадом.br />
     

    Marynovany_ogirky

     

  5. Переверніть закриті банки і залиште їх у теплі на 12 годин. Після цього приберіть їх у темне прохолодне місце. Готовими для споживання огірки будуть не раніше чим через три тижні.br />
     

    Marynovany_ogirky

     

Готуйтеся хрустіти всю зиму та пригощати близьких гостро-солодкою закускою!

Також ми підготували для вас хвилинне відео, де швидко показали основні кроки приготування маринованих огірків з чилі.

Мариновані огірки з чилі

Мариновані огірки з чилі – це вже класичний рецепт, який спробувало багато українських господинь. Незважаючи на те, що з’явився він не так давно, лише на початку двохтисячних років, він став дуже популярним завдяки своєму яскравому смаку.

Для маринування можна використовувати огірки різних розмірів, як від маленьких пікулів, так і до великих. Деякі господині навіть нарізають дуже великі огірки, але в цій ситуації зважте на те, що нарізані огірки більше вбирають маринад, тому будуть більш гострими, чим цілі.

Огірки з чилі будуть доречними у різних ситуаціях: як закуска, як інгредієнт до іншої страви, або доповнення до бутерброду.

Мариновані огірки після закриття можуть бути готові десь приблизно через три тижні. А якщо ви хочете смакувати огірочки швидше, радимо спробувати рецепт малосольних огірків.

Для чого додають кетчуп чилі до маринованих огірків

Якщо запитати господинь, які на смак огірки в кетчупі чилі, то мабуть, найчастіше ви почуєте – хрумкі. Так, маринування огірків в кетчупі чилі робить консервовані огірки гостренькими, ароматними та дуже хрумкими, вони мають насичений кисло-солодкий смак, з пікантною ноткою.

Спеціальна рецептура кетчупу Торчин «Чилі» з насиченою томатною основою та з додаванням міксу прянощів і перцю чилі, робить його чудовим маринадом для консервування овочів.

Маринування огірків з кетчупом Торчин «Чилі» - гарантований смачний результат перевірений роками.

До речі, з кетчупом чилі ви можете готувати не тільки огірки, дуже популярним є також рецепт консервування кабачків з кетчупом чилі та помідорів.

Коментарі
Елена

Божественные огурчики получаются. Делала в прошлом году, сейчас обязательно сделаю именно по этому рецепту.

Надіслав: Елена, дата: пн, 12/07/2021 - 17:27
Ярослав

Какой выход?

Надіслав: Ярослав, дата: вт, 20/07/2021 - 17:49
Світлана

Стакан 250 чи 200 мл?

Надіслав: Світлана, дата: ср, 11/08/2021 - 16:44