Інгредієнти:
- кетчуп Торчин® «До шашлику» — 200 г;
- свинячі ребра — 400 г;
- сіль, перець — до смаку;
- чебрець — 20 г;
- часник — 4 зубки;
- імбир — 30 г;
- лимон (для фрешу) — ½ шт.;
- цукор — 90 г;
- вода — 200 мл.
- Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
- Зробити маринад: змішати 50 г кетчупу, сіль, перець, тертий імбир, часник, чебрець.
- Ребра розділити й замаринувати.
- Залишити маринуватися щонайменше на годину.
- Додати до ребер воду. Накрити фольгою та запікати 2,5 години за температури 160 градусів.
- На пательні змішати цукор, лимонний фреш, 15 г кетчупу й плавити до карамелізації. Коли ребра будуть готові, тушкувати їх в одержаній карамелі 2-3 хвилини й подавати.
- Смачного!
Пікантні й соковиті реберця у томатній глазурі – ідеальна літня закуска до освіжаючих напоїв. Секрет страви – в особливому маринаді з кетчупу з тертим імбиром та чебрецем. Щоб надати свинині кисло–солодкої нотки й гарного глянцевого блиску, приготуйте глазур за нашим рецептом. Чудовий варіант для барбекю! Хрусткі рум'яні реберця, які пахнуть дровами і багаттям, – коронна страва вдалого пікніка. Ваші рідні оцінять!