Рецепти

Ребра в духовці

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Зробити маринад: змішати 50 г кетчупу, сіль, перець, тертий імбир, часник, чебрець.
Ребра розділити й замаринувати.
Залишити маринуватися щонайменше на годину.
Додати до ребер воду. Накрити фольгою та запікати 2,5 години за температури 160 градусів.
На пательні змішати цукор, лимонний фреш, 15 г кетчупу й плавити до карамелізації.
Коли ребра будуть готові, тушкувати їх в одержаній карамелі 2-3 хвилини й подавати. Смачного!
Коли ребра будуть готові, тушкувати їх в одержаній карамелі 2-3 хвилини й подавати. Смачного!
prev
next
Коли ребра будуть готові, тушкувати їх в одержаній карамелі 2-3 хвилини й подавати. Смачного!
220 хв
2

Інгредієнти:

  • свинячі ребра ‒ 400 г;
  • чебрець ‒ 1 щіпка;
  • часник ‒ 4 зубчики;
  • імбир ‒ 30 г;
  • лимон ‒ 1,5 шт;
  • цукор ‒ 90 г;
  • вода ‒ 200 мл;
  • сіль і перець за смаком;
  • кетчуп Торчин® "До Шашлику".

Запечені ребра ‒ це справжня насолода для шанувальників м'яса. Вони є чудовим вибором для сімейного обіду або вечері з друзями. Ця страва дуже проста в приготуванні і може бути зроблена з різними приправами та соусами.

Найкраще для запікання ребер підходять нарізані на порції кістки свинини або ягняти. Їх можна запікати в духовці, на грилі або на сковороді. Один із найважливіших етапів приготування запечених ребер ‒ це тривале тушкування в духовці або на грилі. Вони мають стати м'якими та соковитими. Ідеально запечені ребра повинні мати золотисту скоринку з обох боків.

Запечені ребра можна подавати зі свіжими овочами, картоплею, гарніром із рису або салатом. Ця страва стане чудовим доповненням до будь-якого столу і зможе задовольнити навіть найвибагливіших гурманів.

Реберця в духовці: етапи приготування

Пропонуємо спробувати приготувати пікантні та соковиті реберця в томатній глазурі, які стануть чудовою закускою до освіжаючих напоїв. Секрет страви ‒ в особливому маринаді з кетчупу з тертим імбиром і чебрецем.

  1. Перш за все, приготуйте маринад. Для цього в підготовлену ємність натріть імбир, часник і додайте трохи чебрецю для аромату. Посоліть і поперчіть.
  2. Маринад за нашим рецептом буде особливим завдяки кетчупу Торчин® "До Шашлику". Додайте трохи кетчупу до імбиру з часником і перемішайте.
  3. Настав час зайнятися м'ясом. Для цього добре промийте реберця, просушіть паперовим рушником, приберіть плівку і розділіть ребра на частини.
  4. Гарненько змочіть кожне реберце в соусі з кетчупу і залиште маринуватися на 1 годину.
  5. Щоб ребра вийшли м'якими та соковитими, перекладіть м'ясо в ємність для запікання, додайте трохи води та накрийте фольгою. Випікайте 2,5 години за температури 160оС. Таким чином реберця гарненько протушкуються і танутимуть у роті.
  6. І, нарешті, та сама "родзинка" ‒ томатна глазур. Щоб надати ребрам апетитного блиску і хрусткої скоринки, вилийте кетчуп на пательню, додайте цукор і лимонний сік і перемішайте.
  7. Дістаньте м'ясо з духовки, перекладіть у сковорідку з томатною глазур'ю і карамелізуйте реберця 2-3 хвилини.

Реберця готові! Залишилося тільки викласти страву на тарілку, додати трохи чебрецю для сервірування і насолоджуватися бездоганним смаком.

Ребра в духовці: варіанти приготування

За правильного підходу ви можете зробити реберця в духовці дуже смачними. При цьому рецепт передбачає різноманітність.

Сьогодні можна знайти велику кількість рецептів, які розповідають, як готувати реберця в духовці. Ми зібрали кілька варіантів, щоб ви завжди змогли здивувати своїх близьких розмаїттям, здавалося б, одного й того ж м'яса:

  1. Свинячі ребра в рукаві для запікання. Такий спосіб приготування робить м'ясо неймовірно ніжним і м'яким. Для цього достатньо підготовлені ребра з'єднати з ріпчастою цибулею, а також додати спецій і трав за смаком.
  2. Реберця в духовці з медом і гірчицею. Гірчично-медовий соус чудово підкреслює смак свинячого м'яса. Крім основних інгредієнтів вам знадобляться бальзамічний соус, трави і спеції.
  3. Свинячі ребра із соєвим соусом. Ще один дуже смачний варіант реберець. Крім м'яса підготуйте соєвий соус, часник, кетчуп, соняшникову олію, цукор і гірчицю.

Нехай смакує!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися