Рецепти

Ребра в духовці

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Зробити маринад: змішати 50 г кетчупу, сіль, перець, тертий імбир, часник, чебрець.
Ребра розділити й замаринувати.
Залишити маринуватися щонайменше на годину.
Додати до ребер воду. Накрити фольгою та запікати 2,5 години за температури 160 градусів.
На пательні змішати цукор, лимонний фреш, 15 г кетчупу й плавити до карамелізації.
Коли ребра будуть готові, тушкувати їх в одержаній карамелі 2-3 хвилини й подавати. Смачного!
Коли ребра будуть готові, тушкувати їх в одержаній карамелі 2-3 хвилини й подавати. Смачного!
prev
next
Коли ребра будуть готові, тушкувати їх в одержаній карамелі 2-3 хвилини й подавати. Смачного!
220 хв
2

Інгредієнти:

  • свинячі ребра ‒ 400 г;
  • чебрець ‒ 20 г;
  • часник ‒ 4 зубчики;
  • імбир ‒ 30 г;
  • лимон ‒ 1/2 шт.;
  • цукор ‒ 90 г;
  • вода ‒ 200 мл;
  • сіль і перець;
  • кетчуп Торчин® "До Шашлику" – 200 г.

Запечені ребра ‒ це справжня насолода для шанувальників м'яса. Чудово підійдуть для сімейного обіду або вечері з друзями. Тим більше, що їх дуже просто готувати і ви можете імпровізувати з приправами та соусами.

Найкраще для запікання підходять ребра свинини або ягняти. Їх можна запікати в духовці або смажити на грилі. Один із найважливіших етапів приготування запечених ребер ‒ це тривале томління в духовці або на грилі, щоб вони стали м'якими та соковитими з ідеальною скоринкою.

Пропонуємо спробувати приготувати пікантні реберця в томатній глазурі, а секрет страви ‒ в особливому маринаді, з додаванням у кетчуп тертого імбиру і чебрецю.

  1. Для маринаду: в підготовлену ємкість натріть імбир, часник, додайте трохи чебрецю для аромату, сіль, перець та кетчуп Торчин «До Шашлику» – ретельно все перемішайте.
  2. Ребра наріжте на порційні шматочки.
  3. Перекладіть у маринад, перемішайте так, щоб кожен шматочок з усіх сторін був у маринаді і залиште маринуватися на 1 годину.
  4. Потім перекладіть м'ясо у форму для запікання, додайте трохи води та накрийте фольгою. Запікайте 2,5 години за температури 160С. Таким чином реберця гарненько протушкуються і будуть танути у роті.
  5. І, нарешті, та сама "родзинка" ‒ томатна глазур. Щоб надати ребрам апетитного блиску і хрусткої скоринки, вилийте кетчуп Торчин® "До Шашлику" на пательню, додайте цукор і лимонний сік – перемішайте і доведіть до кипіння.
  6. Дістаньте м'ясо з духовки, перекладіть у пательню з томатною глазур'ю і карамелізуйте реберця 2-3 хвилини.

Реберця готові! Залишилося тільки викласти страву на тарілку, додати трохи чебрецю і насолоджуватися бездоганним смаком.

Ребра в духовці: варіанти приготування

Використовуючи різні спеції, соуси і види маринаду, можна кожного разу ребра в духоці приготувати по-різному.

Ми зібрали кілька варіантів, щоб ви завжди змогли здивувати своїх близьких розмаїттям, здавалося б, одного й того ж м'яса:

Свинячі ребра в рукаві для запікання. Такий спосіб приготування робить м'ясо неймовірно ніжним і соковитим. Для цього достатньо підготовлені ребра з'єднати з ріпчастою цибулею, а також додати спеції і трави за смаком.

Реберця в духовці з медом і гірчицею. Гірчично-медовий соус чудово підкреслює смак свинини. Крім основних інгредієнтів вам знадобляться бальзамічний соус, трави і спеції.

Свинячі ребра із соєвим соусом. Ще один дуже смачний варіант реберець. Крім м'яса підготуйте соєвий соус, часник, кетчуп, соняшникову олію, цукор і гірчицю.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися