Класичний рецепт сирного супу: інгредієнти
Ми вже говорили про те, що класичного рецепта страви не буває — тертий сир додають до різних видів супів. Водночас існує найпростіший і, мабуть, тому найбільш популярний варіант першої страви.
Як приготувати класичний сирний суп? Обов’язково запасіться такими інгредієнтами:
- рослинна олія — 3 ст.л.;
- ріпчаста цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- твердий або плавлений сир (на ваш смак) — 60 г;
- вода — 1,5 л;
- картопля — 3 шт.;
- приправа Торчин «10 овочів» — 1 ч.л.;
- часник — 2 зубчики;
- домашні сухарики з білого хліба — для подачі;
- сіль, перець — на свій смак.
З такої кількості продуктів у вас вийдуть 3 порції смачного сирного супу.
Етапи приготування
Як готувати сирний суп із найпопулярнішого рецепта? Весь процес приготування відніме у вас не більше півгодини. Головне — попередньо підготувати всі інгредієнти. Готується страва в кілька етапів:
- Помийте й очистіть овочі.
- Картоплю дрібно поріжте кубиками та відправте варитися на середньому вогні.
- У сковороду налийте олію, додайте натерту на чималій тертці моркву, дрібно порізану цибулину, пару зубчиків подрібненого часнику.
- Обсмажувати овочі потрібно упродовж 5–7 хвилин.
- Додайте засмажку до картоплі та продовжуйте готувати суп на повільному вогні.
- Натріть на чималій тертці сир, за 3 хвилини до готовності додайте його в каструлю. Ретельно перемішайте.
- Додайте в сирний суп сіль, перець і ароматну приправу Торчин «10 овочів», яка подарує страві багатий смак внаслідок поєднання сушених овочів і прянощів.
- Вимкніть вогонь і залиште сирний суп настоятися 3–5 хвилин. Подавайте з домашніми сухарями, натертими часником.
Якщо у вашій родині не сильно шанують звичайний суп, шматочок сиру зможе помітно урізноманітнити страву та зробити її улюбленою не тільки для дорослих, але і для дітей. А головне — експериментувати можна скільки завгодно, додаючи до супу м’ясо, ковбасні вироби, морепродукти. На сирний аромат, який буде виходити з каструлі, неодмінно «злетяться» всі домочадці.
Варіанти приготування
По суті, будь-який суп, до складу якого входить сир, можна назвати сирним. Тобто одного єдиного варіанта, який би вважався класичним, не існує. А все тому, що сир здатний перетворити практично кожну першу страву. Нам вдалося зібрати кілька цікавих рецептів, щоб ви могли урізноманітнити список перших страв у сімейному меню:
- Сирний суп із креветками — проста, але водночас дуже оригінальна і вишукана страва. Для її приготування вам знадобиться стандартний набір овочів (цибулина, морква, картопля, часник) плавлений сир і заздалегідь відварені або обсмажені зі спеціями креветки.
- Сирний суп із фрикадельками. Така страва виходить поживною і є повноцінним обідом або вечерею. Фрикадельки насичують організм, а сир дає приємний вершковий смак і аромат. Як приготувати сирний суп із фрикадельками? Готується він просто — по суті, до класичного супу з фрикадельками за пару хвилин до готовності додають натертий на чималій тертці плавлений сир.
- Сирний суп із вермішеллю й сосисками. Така страва стане улюбленими ласощами для кожного члена сім’ї. Просто додайте в суп дрібно порізані або попередньо обсмажені сосиски та трохи вермішелі, поваріть хвилин 5, після чого додайте натертий плавлений сир. Ще через 2 хвилини у вас буде готовий наваристий апетитний суп.
Сирний суп
Сирний суп — це різновид першої страви, обов’язковим компонентом якого є розплавлений у киплячій воді сир. Можна використовувати різні його види — від твердого пармезану до маасдаму, або навіть брусків плавленого сиру.
Сьогодні існує безліч рецептів і видів сирного супу. Страва подається як у класичному варіанті, так і у вигляді пюре, готується з м’ясом або без, приправляється цікавими спеціями й заправками. Це дає смогу господаркам експериментувати й кожен раз готувати новий, але водночас все такий же смачний і ситний сирний суп для всієї родини.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати класичний сирний суп, а також занотуєте для себе кілька більш оригінальних і цікавих рецептів страви.