Інгредієнти:
- картопля - 150 г;
- буряк - 150 г;
- морква - 150 г;
- капуста білокачанна - 150 г;
- корінь селери - 150 г;
- мікс салату - 100 г;
- апельсин - 1 шт.;
- томатний сік - 3 ст. л.;
- рослинна олія - 5 ст. л.;
- приправа Торчин® «10 овочів» - 1 ст. л..
Теплий овочевий салат з апельсином – це унікальне поєднання інгредієнтів та смаків, котрі не залишать байдужими навіть найвибагливіших гурманів. Запечена селера, морква, капуста, картопля та буряк чудово поєднуються зі свіжим хрумким мікс-салатом, а кисло-солодкий апельсин вносить нотку свіжості до овочевої композиції. Родзинка страви – пікантний соус. Просто змішайте томатний сік, рослинну олію та приправу Торчин® «10 овочів». Цей простий рецепт салату із овочів – чудовий варіант як для затишної домашньої вечері, так і для святкового столу. Експериментуйте та дивуйте близьких незвичними кулінарними фантазіями!
- Підготуйте овочі: картоплю, селеру, моркву, буряк та капусту. Наріжте овочі брусочками.
- Для маринаду змішайте томатний сік, приправу Торчин® «10 овочів» та олію.
- Викладіть нарізані овочі на фольгу, полийте маринадом, перемішайте і накрийте фольгою.
- Запікайте 20 хвилин за температури 180°.
- Змішайте запечені овочі з салатом та шматочками апельсину.
Смачного!
Варіації теплих овочевих салатів
Ці варіації теплого овочевого салату можна подавати як окремий обід або до основної страви:
- Теплий салат з картоплею і грибами:
- Обсмажте гриби та картоплю на пательні з часником та розмарином до золотистої скоринки.
- Перемішайте гриби та картоплю, додайте сік лимона та нарізану зелень.
- Полийте оливковою олією та посипте пармезаном.
- Салат з теплими овочами та кіноа:
- Варіть кіноа згідно інструкції на упаковці.
- Обсмажте моркву, броколі та горошок на пательні з часником та соком лимону.
- Перемішайте готову кіноа з теплими овочами та додайте нарізану м'яту.
- Полийте оливковою олією та приправте сіллю та перцем.
- Салат з теплими овочами та сиром фета:
- Обсмажте на грилі нарізані перець, цибулю та кабачки.
- Перемішайте овочі з нарізаним сиром фета, маслинами та базиліком.
- Заправте оливковою олією та бальзамічним оцтом. Додайте сіль та перець за смаком.