Інгредієнти:
- філе хека – 500 г;
- картопля – 3-4 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- морква – 1 шт.;
- заправка томатна з болгарським перцем Торчин® – 1 упаковка;
- вершкове масло – 50 г;
- вода (або рибний бульйон) – 250 мл.
Чи можна приготувати смачну печеню з риби всього з кількох інгредієнтів? Так! Цим рецептом тушкованої риби з овочами та картоплею з нами поділився Євген Клопотенко. Цей рецепт відмінно підійде для тих, хто хоче швидко і легко приготувати смачну та поживну вечерю або обід.
Євген Клопотенко в цей рецепт додав моркву та цибулю, але якщо ви поспішаєте, можете скористатися нашим лайфхаком – використовувати в рецепті лише томатну заправку Торчин® із болгарським перцем. Вона містить цибулю, болгарський перець, моркву, часник, корінь пастернаку – цих овочів вам вистачить, щоб створити насичений смак та аромат у готової страви. Але якщо ви хочете додатково овочі великими шматочками, тоді, як і Євген Клопотенко, додайте нарізану цибулю та моркву.
Як приготувати тушкований хек з картоплею
- Якщо у вас заморожений хек, заздалегідь дістаньте рибу з морозильної камери в холодильник, переважно на ніч. Якщо у вас мало часу, викладіть філе хека в герметичний пакет, покладіть у миску та залийте холодною водою. Періодично заміняйте воду в мисці, таким чином риба швидше розморозиться.
- Очистіть цибулю і наріжте дрібним кубиком. Моркву також очистіть і наріжте півкільцями. Філе хека наріжте середніми поперечними шматочками.
- Очистіть картоплю та наріжте середнім кубиком. Нам знадобиться 3-4 картоплини, залежно від розміру.
- У каструлю або глибоку сковороду викладіть вершкове масло, розтопіть і додайте до масла шматочки риби. Підсмажте хек близько 2 хвилин. Додайте цибулю і обсмажуйте на середньому вогні доки цибуля не набуде прозорості, приблизно 5 хвилин.
- Додайте в каструлю до риби та цибулі моркву. Перемішайте та смажте ще кілька хвилин.
- Додайте в каструлю нарізану картоплю, влийте 250 мл води або рибного бульйону. Накрийте кришкою і тушкуйте на середньому вогні 20 - 25 хвилин після закипання до готовності картоплі.
- Покладіть у каструлю упаковку заправки Торчин® "Томатна з болгарським перцем", перемішайте. Спробуйте страву і за потреби додайте сіль та перець. Тушкуйте все разом на повільному вогні ще 15 хвилин.
Тушкована риба з овочами за рецептом Євгенія Клопотенко має яскравий рибний смак, апетитний томатний колір і пряний аромат завдяки використанню томатної заправки з болгарським перцем Торчин®. У процесі приготування утворюється смачний соус, який огортає шматочки білої риби та картоплі. Спробуйте тушкований хек із овочами, і ця страва назавжди увійде до вашої колекції улюблених рецептів.
Секрети, які допоможуть зробити печеню з риби ще смачнішою
Хек з овочами в томатному соусі – це рецепт швидкого, легкого та неймовірно смачного рибного рагу, який поєднує філе ніжного хеку з картоплею та овочами. Рибна печеня - ідеальна страва для повсякденної вечері або сімейного обіду вихідного дня.
Наші поради, як зробити страву ще смачнішою:
- Не пересмажуйте рибу: риба має бути просмажена до готовності, але не пересмажена. Інакше вона може стати жорсткою та втратити свій ніжний смак.
- Додайте достатньо рідини: рідина (вода, бульйон, соус) допомагає зберегти соковитість та м'якість риби та овочів. Тому важливо додати достатню кількість рідини у страву.
- Не забувайте про спеції: томатна заправка Торчин® із болгарським перцем допоможе додати страві глибину смаку та аромату. Завдяки заправці ваша риба буде добре просочена ароматним томатним соусом.
- Експериментуйте з овочами - цю страву можна легко змінювати і налаштовувати під свій смак додаючи різні овочі: брокколі, цукіні, баклажан.
Особливо варто відзначити рибу для жаркого. Ми використовували філе хека, який має ніжну текстуру та злегка солодкуватий смак. Можна вибрати різні види риб, залежно від смакових уподобань та доступності у вашому регіоні. Відмінно підходять різні види білої риби, такі як мінтай, тріска, морський окунь, пікша, судак та інші.