Рецепти

Удон з куркою

удон з куркою
prev
next
удон з куркою
30 хв
2

Інгредієнти:

  • удон-локшина – 200 г;
  • солодкий перець – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • свіжий тертий імбир – 1 ч. л.;
  • куряче філе – 250 г;
  • соєвий соус Торчин® «Класичний» – 75 мл;
  • рослинна олія – 1 ст. л.;
  • кунжут для подачі.

Смак справжньої Азії у вас на кухні – удон-локшина з куркою.

Зазвичай удон смажать із додаванням різних овочів, м’яса, грибів. Ми пропонуємо вам спробувати приготувати удон з куркою, але за бажанням ви можете готувати страву без м’яса або з креветками чи телятиною.

Характерний смак локшині надає соєвий соус Торчин® «Класичний». Готується удон швидко, нескладно, з базових інгредієнтів. Можна використовувати пательню-вок або звичайну пательню.

Готуємо локшину удон з куркою

  1. Підготуйте всі інгредієнти. Очистьте цибулю, моркву й солодкий перець. Наріжте їх соломкою, як це традиційно заведено в азійській кухні. Важливо, щоб усі овочі були приблизно однакового розміру, аби вони рівномірно й одночасно приготувалися.
  2. Шматочок свіжого імбиру очистьте від шкірки та натріть на середній тертці або дрібно наріжте.
  3. Куряче філе можна нарізати кубиками розміром 2 см або смужками невеликого розміру.
  4. У великій каструлі доведіть до кипіння воду. Додайте удон-локшину й готуйте згідно з інструкцією на упаковці. Злийте воду, промийте холодною водою і відставте.
  5. На середньому вогні розігрійте пательню з рослинною олією. Додайте тертий імбир та обсмажте кілька секунд.
  6. Додайте куряче філе і смажте його до золотистого кольору, помішуючи.
  7. Збільште вогонь і додайте моркву, перець і цибулю. Готуйте, помішуючи, приблизно 5 хвилин. Нам потрібно, щоб овочі залишалися хрумкими.
  8. Викладаємо зварену удон-локшину до м’яса з овочами, перемішуємо.
  9. Фінально додайте соєвий соус Торчин® «Класичний» і смажте ще кілька хвилин, добре помішуючи, щоб удон з куркою покрився соусом та рівномірно прогрівся.

Подавайте гарячу локшину удон з куркою на тарілках, прикрасивши зверху кунжутом і нарізаною зеленою цибулею.

Поради приготування удон-локшини та варіації страви

  1. Є декілька базових моментів, які впливають на результат приготування страви. По-перше, овочі потрібно смажити на сильному вогні та швидко. По-друге, овочі важливо постійно рухати й мішати. По-третє, варто ретельно змішати всі інгредієнти з локшиною.
  2. Мішати удон з куркою та овочами зручно за допомогою спеціальних кухонних щипців. Або можна підкидати локшину на пательні (хоча це вже більш просунутий рівень).
  3. Важливо не перетримати овочі. Щодо варіантів, вільно додавайте ваші улюблені — броколі, свіжий зелений горошок, стручкова квасоля тощо.
  4. Для вегетаріанського варіанту рецепта удон-локшини замініть куряче філе на гриби.
  5. Також, можна урізноманітнити маринад. Змішайте в піалі соєвий соус Торчин® «Класичний», тертий імбир, тертий зубчик часнику. Додайте трохи соку лимона або лайму. Для підсилення ароматів натріть лимонну цедру. Перемішайте все й додавайте в такому вигляді до овочів із куркою. 
  6. Поціновувачі гострих страв можуть додати до овочів нарізаний кільцями гострий перець чилі.

Смачного!

 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися