Рецепти

Яєчна паста для бутербродів

yayechna_pasta
prev
next
yayechna_pasta
20 хв
4

Інгредієнти:

  • твердий сир – 100 г;
  • зелена цибуля – 4 стебелі;
  • яйця – 4-5 шт.;
  • маринований огірок – 1 шт.;
  • майонез Торчин ® “Європейський” – 50 г.

 Святкова паличка-виручалочка, коли гості на порозі. Яєчна паста для бутербродів стане прекрасною закускою. Готується за лічені хвилини, ситна і смакує так, що завжди хочеться ще. Ідеально підходить для сніданку, якщо просто подати зі свіжим хлібом. Також пасує до багету, темного хлібу, підсмажених грінок, тарталеток.

Основа пасти – відварені яйця, які дрібно нарізають і вимішують із майонезною заправкою у паштетну консистенцію. А потім раз, на шматок хруского багету чи житнього хлібу, і готово. Навіть кулінар-початківець не прогадає з яєчною пастою.

Для нашого рецепту вам знадобляться яйця, твердий сир, маринований огірок та зелена цибуля. Ну і обрати основу для бутербродів.

Готуємо яєчну пасту

  1. Відваріть яйця в круту. Дайте охолонути хвилин 10 і очистіть від шкаралупи. Наріжте маленькими кубиками (охолоджені яйця легше різати).
  2. Огірок теж дрібненько наріжте. Нарізані мариновані огірки злегка відтисніть рукою, щоб позбутися зайвої рідини. Можна попередньо зняти шкірку з огірка.
  3. Підготуйте твердий сир та натріть його на тертці, додайте до ємності з нарізаними яйцями та огірками. Ми для рецепту використовуємо сир Гауда або Емменталь, але ви можете обрати будь-який інший твердий сир.
  4. Дрібненько поріжте зелену цибулю. Для пасти потрібно приблизно столову ложку нарізаної зелені. Додайте до інших інгредієнтів. Зелену цибулю можна замінити на цибулю-шніт, яку ще називають цибуля-трибулька. Вона має дрібніші стеблі зелені, тому добре пасує до яєчної пасти.
  5. Заправляємо майонезом нарізані яйця, цибулю, огірок та тертий сир. Можна додати дрібку солі та меленого чорного перцю за смаком. Добре перемішайте до консистенції пасти.

Все, яєчна намазка готова. Далі робимо бутерброди. Для святкового столу кожну канапку можна прикрасити невеликою кількістю нарізаної петрушки або цибулі-шніт. При бажанні зверху можна покласти шматочок помідора або свіжого зеленого огірка. Смакує чудово.

Як збагатити яєчну пасту

Ми розповіли базовий рецепт яєчної пасти. У світі кулінарії існує багато варіації такої намазки. Маємо для вас декілька ідей. Сміливо експериментуйте та додавайте інші інгредієнти за вашим вподобанням.

По-перше, можна збагатити смак соусу для заправки за рахунок змішування майонезу з гірчицею. Для цього змішайте 2 столові ложки “Європейського” майонезу зі столовою ложкою «Американської» гірчиці від Торчин®. Гірчиця додасть пасті трохи пікантних нот. Також можна додати трохи цедри лимону для аромату.

По-друге, за бажанням можна збагатити смак страви іншими інгредієнтами. Наприклад, замінити твердий сир на плавлений. Він дасть більш ніжну консистенцію. Дехто до такого варіанту кладе 1-2 зубчики видавленого часнику.

Також можна додати трохи середземноморських нот, дрібно порізавши до пасти декілька в’ялених томатів.

Авокадо теж підходить, наріжте його маленькими кубиками та змішайте з іншими інгредієнтами.

Ну і по-третє, на смак вплине, яку основу ви візьмете для канапок – підсмажений хліб, тост чи м'який свіжоспечений багет.

Нехай смакує!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися