Рецепти

Запечена свинина

shynka_z
prev
next
shynka_z
120 хв
6

Інгредієнти:

  • свинячий окіст — 1,5 кг;
  • апельсини — 4 шт.;
  • часник — 2 зубчики;
  • розмарин — 2 ч. л.;
  • гірчиця Торчин® «Козацька» — 1 cт. л.;
  • майонез Торчин® «Домашній» — 4 ст. л..

Запечена свинина — наш вибір, коли хочеться, щоб було поживно, смачно і святково. Вона створена, щоб гості запитували про спосіб приготування страви, а рідні — вкотре і вкотре захоплювалися вашими кулінарними навичками.

Якщо ви до цього готові, рецепт запеченої свинини чекає на вас нижче.

Нехай вас не відштовхує час приготування страви. Насправді більшість із вказаного часу свинина буде маринуватись, або запікатись, ви в цей час можете займатися іншими справами.

Наш із вами план дій такий. У перший день займаємося підготовкою свинини та маринадом, який буде розкривати її смак (спойлер: у нас це мікс розмарину, апельсину та часнику). На другий — запікаємо та подаємо м‘ясо з улюбленим гарніром.

Із запропонованої нами кількість інгредієнтів вийде страва, яка розрахована на 10 гостей вашої вечері. Обов’язково приготуйте, вийде смачно.

Як приготувати запечену свинину?

  1. Спершу треба подбати, щоб м’ясо було соковитим, м’яким та ароматним, а його смак — цікавим та виразним. Для цього вам потрібно приготувати смачний маринад. Потім — залишити свинину в ньому на всю ніч. Наш рецепт маринаду містить «родзинку» — апельсини. Завдяки їм м’ясо стане ніжнішим, а всі використані спеції будуть відмінно поєднуватися між собою.
  2. Підготуйте апельсини. Вимийте їхню шкірку з милом. З одного апельсину натріть цедру. З двох апельсинів видавіть сік. А ще один апельсин залиште для запікання.
  3. У приготуванні маринаду все просто. Перемішайте в мисці майонез Торчин® «Домашній», розмарин, апельсиновий сік, апельсинову цедру, видавлений через прес часник, гірчицю Торчин® «Козацька», сіль та перець.
  4. Тепер свинина має стати єдиним цілим із маринадом. Натріть її маринадом та поставте на ніч у холодильник.
  5. Наступного дня дістаньте свинину з холодильника. Додайте нарізаний кружальцями апельсин та помістіть її в рукав або у форму для запікання. Розігрійте духовку до 180°C. Запікайте свинину приблизно 1,5 години. Формула для орієнтира: 1 година = 1 кг м’яса.
  6. За 10 хвилин до того, як м’ясо буде приготовано, зніміть кришку. Завдяки майонезу в маринаді, свинина отримає рум’яну скоринку.

Як бачите, запечена свинина в духовці — це не тільки смачно, а й доволі просто в приготуванні, якщо знати як це робити правильно.

Як зробити запечене м’ясо свинини ще смачнішим?

Навколо свинини тільки й розмов про те, яка вона занадто жирна та тяжка для організму. Але подібні рецепти, як запечене м’ясо свинини, ставлять шах і мат усім розмовам.

Ділимося декількома секретами, які зроблять приготування страви кращим.

  1. Починайте готувати свинину тоді, коли вона має кімнатну температуру.
  2. Перед тим, як маринувати м’ясо, можете зробити в ньому надрізи. Це допоможе м’ясу краще увібрати маринад і ви отримаєте насичений смак.
  3. Щоб перевірити готовність свинини, проткніть посередині м’яса ножем. Якщо рожевий сік не тече — страву можна подавати до столу.
  4. Свинина смачна із запеченими овочевими гарнірами (як-от, картопля). Якщо хочете додати смаку ще більшої незвичності, спробуйте подати м’ясо з кисло-солодкими фруктами і ягодами. Наприклад, із журавлиною або яблуками.
  5. До розмарину також можна додати гвоздику, лавровий лист чи чебрець. Усі вони покликані зробити смак м’яса ніжнішим та додати нових відтінків смаку.

Віримо, що саме у вас найкраще вдасться запечена свинина. Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися