Рецепти

Запечені курячі стегна

kur_nozhki
prev
next
kur_nozhki

Інгредієнти:

  • курячі стегна – 3 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • мелена паприка – 1 ч. л.;
  • рослинна олія – 1 ст. л.;
  • гірчиця Торчин ® “Діжонська” – 1 ст. л.;
  • майонез Торчин ® “Домашній” – 2 ст. л.

Курячі стегенця з хрусткою скоринкою – смачна страва до свят, яка ніколи не розчарує. Смак підсмаженого ніжного м’яса у майонезно-гірчичному маринаді, злегка приправленого часником, змусить вас повертатися до цього рецепту знову і знову.

Курячі стегна у духовці готуються елементарно, тому зіпсувати цю страву практично не можливо. Подавайте рум'яні запечені курячі стегенця з картопляним пюре і салатом з квашеної капусти або нарізкою зі свіжих овочів.

Готуємо запечені курячі стегна

  1. Починаємо із майонезно-гірчичного маринаду. Для цього в окремій салатниці змішайте майонез та гірчицю. Додайте ложку рослинної олії та видавіть зубчик часнику. Перемішайте.
  2. Курячі стегна потрібно вимити й обсушити паперовим рушником. Ретельно змащуємо їх майонезно-гірчичним маринадом. Ніжне м'ясо стегенець швидко промаринується, тому не обов'язково лишати їх в холодильнику на цілу ніч. Вистачить 1-2 години.
  3. Розігріваємо духовку до температури 180 градусів. Тим часом готуємо ємність для запікання, яку краще змастити рослинною олією, щоб стегенця не прилипали до дна. Викладаємо курячі стегна, посипаємо трохи сіллю та перцем, а також меленою паприкою. Якщо ви бажаєте гарного підпеченого смаку та рум’яної скоринки, треба, щоб при запіканні стегенця лежали одне від одного на відстані. Якщо викласти впритул один до одного більшу кількість стегон – , вони дадуть дуже багато соку і таким чином м’ясо курки буде схоже на варене.
  4. Випікаємо протягом 30-40 хвилин до золотистої скоринки, іноді поливаючи стегенця соком, що утворюється під час випікання.

Погодьтеся, рецепт простий, проте результат завжди йде на ура за столом. Запечені курячі стегна пасують до рису, сочевиці та картопляного пюре.

Овочевий гарнір для запечених курячих стегон

Готуючи запечені курячі стегна у духовці, можна разом з ними запекти овочі. Так, без особливих зусиль ви отримаєте смачний гарнір із печених овочів. Останні вийдуть особливо духмяними й ароматними, адже готуватися будуть на сокові, який виділяється при запіканні курки.

Для гарніру нам потрібно 2 картоплини, червона цибулина та болгарський перець.

  1. Картоплю почистити та нарізати на середні шматочки. Викласти на змазане рослинною олією деко чи ємність для запікання та поставити у розігріту духовку на 180 градусів на 15 хвилин.
  2. Цибулю чистимо, ріжемо на великі шматочки. Для більш повного смаку краще брати червону цибулю. Болгарський перець миємо, очищаємо від семен та нарізаємо на середні полоски.
  3. Дістаємо із духовки картоплю. Розкидуємо зверху шматочки цибулі та перцю, підсолюємо.
  4. Зверху кладемо замариновані стегна курки. Запікаємо, як вказано у нашому рецепті. У процесі запікання овочі та м'ясо будуть наповнювати один одного своїми ароматами та смаками, в результаті чого виходить смачна насичена страва.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися