Інгредієнти:
- капуста броколі — 80 г;
- цвітна капуста — 80 г;
- ріпчаста цибуля — 70 г;
- морква — 70 г;
- вершкове масло — 30 г;
- сир — 50 г;
- яйця — 2 шт.;
- вершки — 150 г;
- приправа віт Торчин® «10 овочів» — щіпка.
Запіканка з цвітною капустою - це переважно сезонна страва, яка особливо актуальна влітку та восени. Саме тоді на ринках та в магазинах можна знайти безліч стиглих соковитих овочів, які ідеально підходять для випікання. Однак якщо цвітну капусту та броколі заморозити, можна легко готувати запіканку навіть узимку.
Етапи приготування страви
- Брокколі розберіть на суцвіття. Це ж зробіть і з цвітною капустою.
- Цибулю і моркву подрібніть.
- На розпечену сковороду додайте вершкове масло, всипте подрібнену цибулю та моркву, загасіть одну хвилину і додайте суцвіття броколі та цвітної капусти.
- Додайте приправу Торчин® «10 овочів».
- У мисці змішайте два яйця, збийте їх віночком і додайте вершки. Всипте попередньо натертий сир та приправу Торчин® «10 овочів». Вона зробить смак заливки багатшим і подарує аромат болгарського перцю, цукіні, цибулі, моркви.
- У форму викладіть засмажку з овочів, рівномірно розподіліть її по всій поверхні. Залийте яєчно-вершковою сумішшю та додайте трохи тертого сиру.
- Щоб запекти блюдо, розігрійте духовку до 200 градусів.
- Запіканка з цвітної капусти повинна простояти в духовці 20 хвилин.
Щоб зробити страву більш ситною та смачною, можна посипати її сиром, додати приправу Торчин® «10 овочів», влити невелику кількість вершків або сметани. А можна поєднувати всі ці прийоми в одному блюді, як ми спробували вище. Так у вас вийде запіканка із цвітної капусти, яку зметуть зі столу за лічені хвилини.
Варіанти приготування страви
Запіканка з броколі та цвітної капусти – це ціле поле для експериментів. Тут немає одного класичного рецепту, ви можете варіювати інгредієнти, додаючи ваші улюблені продукти та виключаючи ті, які у вашій родині ніхто не їсть. Головне – зберегти основу страви.
Ми зібрали кілька варіацій запіканки:
- Запіканка з цвітної капусти та фаршу. М'ясна варіація страви. Пасеруйте цибулю в олії. Додати курячий або свинячий фарш. Посоліть, поперчіть, додайте|добавляйте| подрібнену на суцвіття і попередньо відварену капусту. Висипте основу запіканки у форму та залийте її збитими яйцями. Випікайте у духовці 20-25 хвилин.
- Запіканка з цвітної капусти та курки. Ідеальне поєднання. Дієтичне куряче філе заграє по-новому, якщо запекти його з цвітною капустою під яєчно-вершковим соусом. Обсмажте куряче філе до напівготовності разом із цвітною капустою, розділеною на суцвіття. Збийте яйця із вершками. У форму додайте курку з овочами та залийте їх яєчною сумішшю. Надішліть в духовку на 25 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром зверху.