Інгредієнти:
- Капуста броколі — 80 г
- Цвітна капуста — 80 г
- Ріпчаста цибуля — 70 г
- Морква — 70 г
- Вершкове масло — 30 г
- Сир — 50 г
- Яйця — 2 шт.
- Вершки — 150 г
- Приправа «10 овочів» — щіпка
- Капусту броколі й цвітну розібрати на суцвіття.
- Цибулю й моркву нарізати кубиками середнього розміру й пасерувати до розм’якшення. Відтак додати цвітну капусту, броколі, щіпку приправи й припустити протягом 3 хвилин. Викласти у форму.
- Збити яйця з вершками і приправою, додати натертий сир. Залити у форму.
- Форму поставити в розігріту духовку й випікати за температури 200 градусів протягом 20 хвилин.
Дуже смачна й легка у приготуванні запіканка із броколі та цвітної капусти додасть яскравих барв вашому столу. У цьому рецепті ми використали французький кулінарний прийом - гратенування. Він передбачає запікання усіх інгредієнтів до отримання апетитної хрусткої скоринки. Для цього овочі заливаються сумішшю з яєць, сиру та вершків. Темно-зелена броколі та яскраво-оранжева морква чудово гармоніюють із золотавим кольором запеченого сиру. Бездоганно!