Рецепти

Запечена індичка з яблуками

123
123
123
123
prev
next
123
120 хв
4

Інгредієнти: 

  • індича гомілка — 2 шт.; 
  • індиче філе — 1 шт.; 
  • яблука  — 6-7 шт.; 
  • мед — 3 ст. л.; 
  • апельсин — 1 шт.; 
  • рослинна олія — 3 ст. л.; 
  • часник — 1 шт.; 
  • гірчиця Торчин® «Міцна» — 0,5 упаковки; 
  • гірчиця Торчин® «Діжонська» — 0,5 упаковки. 

Будь-який святковий стіл виграє, якщо в якості головної страви подати запечену індичку з яблуками. Для приготування цього рецепту вам не потрібна ціла індичка, ми будемо запікати індичу гомілку і філе. А всю магію смаку зробить маринад на основі міксу двох видів гірчиць — гострої гірчиці з кремовою текстурою Торчин® «Міцна» і гірчиці у зернах Торчин® «Діжонська». Солодких нот м’ясу додадуть мед та свіжовичавлений апельсиновий сік. 

Рецепт запеченої індички з яблуками готується достатньо просто, а результат смакує неймовірно вишукано. Ну і подача із запеченими яблуками і апельсином додає не тільки неймовірних фруктових ароматів, але й святковості. 

 

Готуємо запечену індичку з яблуками 

  1. Щоб приготувати маринад, в окремій піалі потрібно змішати по пів упаковки гірчиці Торчин® «Міцна» і Торчин® «Діжонська». 
  2. Додати мед, рослинну олію і вичавити сік із половини апельсина. 123
  3. Всі інгредієнти маринаду змішати між собою до більш-менш однорідної консистенції. 
  4. Промийте м'ясо і висушіть паперовим рушником. Якщо потрібно, філе індички очистіть від плівок, зайвого жиру.  
  5. Підготовлені гомілки та філе індички гарно змастити маринадом, залишити маринуватися на 1-3 години. 123
  6. У духовку, розігріту до температури 180 градусів, поставити м'ясо, накрити його фольгою і випікати 50 хвилин, періодично поливаючи соком і маринадом, що витікає під час запікання. 
  7. За 20 хвилин до кінця приготування також викладаємо яблука розрізані навпіл, апельсин що залишився, часник та знімаємо фольгу, щоб отримати гарну золотисту скоринку. Поряд із філе та гомілкою викласти яблука, розрізані навпіл, половину апельсина, що залишився, і неочищену головку часнику (можна цілу, а можна розрізати поперек на дві частини). 

Готове філе нарізати на порційні шматочки. М’ясо індички викласти на блюдо разом з яблуками, апельсином і часником. За бажанням можна прикрасити будь-якою зеленню та журавлиною. 

Секрети приготування м'яса індички 

Готуючи запечену індичку з яблуками, важливо отримати ніжне і соковите м’ясо. Для цього потрібно зробити декілька незначних кулінарних маніпуляцій. 

Якщо м'ясо індички маринується у холодильнику, то за 30 хв до запікання дістаньте його з холоду, щоб індичка звикла до кімнатної температури. Тоді гомілки та філе швидко прогріються у духовці, а м'ясо буде смачним і соковитим. Дуже холодну індичку краще не піддавати тепловій обробці. 

Філе індички однозначно потребує додаткового поливання соком. Як варіант можна запікати в рукаві, тоді не потрібно додатково поливати філе і гомілки соусом, що утворюється. 

Щоб перевірити готовність, проколіть гомілку гострим ножем. Якщо витікає рожевий сік трохи з кров'ю, запікайте індичку ще хвилин 15-20. Якщо сік прозорий або  злегка золотистий — м'ясо індички готове. 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися