Інгредієнти:
- яйця — 4 шт.;
- консервований тунець шматочками — 1 шт.;
- фіолетова цибуля — 1 шт.;
- петрушка — 1 пучок;
- майонез Торчин® «Європейський» — 0,5 упаковки.
Салат у вигляді різдвяного віночка — це завжди хіт на святковому столі. Пропонуємо простий рецепт салату «Віночок з тунцем», який стане гарною закускою, доки головні страви на підході.
Готується такий салат дуже швидко на основі консервованого тунця, заправлений майонезом Торчин® «Європейський», подається на стіл із крекерами або начосами. Гості будуть робити собі мініканапки з такою апетитною та оригінальною намазкою. А подача у формі віночка додасть новорічного настрою.
Готуємо салат «Віночок з тунцем»
- Яйця відварити вкруту. Дати охолонути хвилин 10 і очистити від шкаралупи. Нарізати маленькими кубиками (охолоджені яйця різати легше).
- Фіолетову цибулю очистити та теж нарізати дрібними кубиками.
- Петрушку попередньо помити та висушити. Дрібно нарізати ножем.
- Відкрити банку консервованого тунця у власному соку та злити рідину. Краще брати тунець шматочками. Якщо у вас цілий, попередньо розімніть його виделкою.
- У піалі змішати тунець, яйця, цибулю і петрушку. Додати майонез Торчин® «Європейський» і добре перемішати. Посолити та поперчити за потреби.
- Салат можна приготувати трохи заздалегідь, а при подачі обережно викласти у формі кільця. Зверху можна прикрасити оливками та гілочками розмарину.
Салат «Віночок з тунцем» чудово смакує як намазка або самостійна страва. Подавати з крекерами, грінками або начосами.
Секрети приготування салату «Віночок з тунцем»
Щоб сформувати цей смачний салат «Віночок з тунцем» у вигляді вінка, у центрі тарілки, на яку будете викладати, поставте невелику банку або широкий стакан. Потім викладайте салат по колу, формуючи кільце. Трохи притисніть долонею або силіконовою лопаткою до стінок банки, щоб зафіксувалась форма. В кінці обережно вийміть банку.
Також краї тарілки, на яку будете викладати салат, можна застелити харчовою плівкою. А коли сформуєте форму різдвяного віночка, обережно витягніть плівку.
Якщо ви запланували подати салат «Віночок з тунцем» як намазку, гарним акомпанементом до нього стануть домашні грінки з багета. Для цього наріжте скибочки багета, обсмажте їх на сухій сковороді. Довго не тримайте, щоб не пересушити.
Інший варіант — грінки із білого хліба, підсмажені на невеликій кількості вершкового масла. Готові грінки викласти на тарілку і посипати прованськими травами.
Смачного!