Інгредієнти:
- лаваш — 2шт.;
- куряче філе — 300 г;
- часник — 2 зубчики;
- яйце — 1 шт.;
- твердий сир – 100 г;
- кріп свіжий — пучечок;
- сіль і паприка за смаком;
- олія для смаження;
- соус Торчин® кисло-солодкий.
Класичні бендерики готуються з тонкими млинцями, але така страва потребує багато часу та зусиль. Тому сьогодні ми пропонуємо вам розглянути полегшений рецепт швидких бендериків із лавашем. Вони відмінно смакуватимуть разом із кисло-солодким соусом Торчин®, але будьте обережні — можна не помітити, як швидко ваші гості з’їли все до останнього шматочку.
- Готуємо начинку. Для початку відварюємо куряче філе та перекручуємо на м’ясорубці. Як альтернативу можна використати готовий фарш, але в такому випадку страва вийде жирнішою, а начинка — більш рідкою. Перекручене м’ясо розтираємо із сирим яйцем до однорідної консистенції. В отриману суміш натираємо твердий сир на дрібній терці. Додаємо розчавлений часник, сіль, перець і подрібнений кріп. Ще раз ретельно перемішуємо — і начинка готова!
- Лаваш необхідно нарізати вздовж смужками шириною 8–10 см, як на фото. Накладаємо м’ясну масу на отримані шматочки лавашу та скручуємо в трикутники.
- Розігріваємо олію на пательні та викладаємо наші бендерики. Обсмажуємо з обох боків до золотавої скоринки. Аби м’ясо пройшло достатню термічну обробку, накриваємо сковорідку кришкою на декілька хвилин — за цей час бендерики встигнуть прогрітись по всій товщині
- Готові бендерики перекладаємо зі сковороди на заздалегідь підготовлений паперовий рушник, щоби прибрати зайву олію. За потреби — перегортаємо бендерики на рушнику декілька разів.
- Викладаємо бендерики на велику тарілку, додаємо соус Торчин® кисло-солодкий і насолоджуємось результатом.
Чим доповнити страву на столі?
Така ситна м’ясна страва, як бендерики, добре поєднується з овочами, приготованими на парі або грилі, зеленню та з будь-якими легкими салатами. Зокрема, до столу чудово пасуватиме.Легкий салат із запеченими помідорами. Якщо ж усі вакантні позиції для салатів уже зайняті — можна зробити просту овочеву тарілку. Для неї наріжте великою соломкою огірки та болгарський перець, розріжте навпіл або на 4 сектори томати, а на решту простору розкладіть зелень — молоду цибулю, петрушку, салат Айсберг і руколу.
І гайда смакувати!