Рецепти

Швидкі бендерики з курячим філе

banderuku_1.png
banderuku_3.png
banderuku_4.png
Banderuku.png
prev
next
Banderuku.png
60 хв
2

Інгредієнти:

  • лаваш — 2шт.;
  • куряче філе — 300 г;
  • часник — 2 зубчики;
  • яйце — 1 шт.;
  • твердий сир – 100 г;
  • кріп свіжий — пучечок;
  • сіль і паприка за смаком;
  • олія для смаження;
  • соус Торчин® кисло-солодкий.

Класичні бендерики готуються з тонкими млинцями, але така страва потребує багато часу та зусиль. Тому сьогодні ми пропонуємо вам розглянути полегшений рецепт швидких бендериків із лавашем. Вони відмінно смакуватимуть разом із кисло-солодким соусом Торчин®, але будьте обережні — можна не помітити, як швидко ваші гості з’їли все до останнього шматочку.

  1. Готуємо начинку. Для початку відварюємо куряче філе та перекручуємо на м’ясорубці. Як альтернативу можна використати готовий фарш, але в такому випадку страва вийде жирнішою, а начинка — більш рідкою. Перекручене м’ясо розтираємо із сирим яйцем до однорідної консистенції. В отриману суміш натираємо твердий сир на дрібній терці. Додаємо розчавлений часник, сіль, перець і подрібнений кріп. Ще раз ретельно перемішуємо — і начинка готова!
     

    Banderuku

  2. Лаваш необхідно нарізати вздовж смужками шириною 8–10 см, як на фото. Накладаємо м’ясну масу на отримані шматочки лавашу та скручуємо в трикутники.
     

    Banderuku

  3. Розігріваємо олію на пательні та викладаємо наші бендерики. Обсмажуємо з обох боків до золотавої скоринки. Аби м’ясо пройшло достатню термічну обробку, накриваємо сковорідку кришкою на декілька хвилин — за цей час бендерики встигнуть прогрітись по всій товщині
     

    Banderuku

  4. Готові бендерики перекладаємо зі сковороди на заздалегідь підготовлений паперовий рушник, щоби прибрати зайву олію. За потреби — перегортаємо бендерики на рушнику декілька разів.
     

    Banderuku

  5. Викладаємо бендерики на велику тарілку, додаємо соус Торчин® кисло-солодкий і насолоджуємось результатом.

Чим доповнити страву на столі?

Така ситна м’ясна страва, як бендерики, добре поєднується з овочами, приготованими на парі або грилі, зеленню та з будь-якими легкими салатами. Зокрема, до столу чудово пасуватиме.Легкий салат із запеченими помідорами. Якщо ж усі вакантні позиції для салатів уже зайняті — можна зробити просту овочеву тарілку. Для неї наріжте великою соломкою огірки та болгарський перець, розріжте навпіл або на 4 сектори томати, а на решту простору розкладіть зелень — молоду цибулю, петрушку, салат Айсберг і руколу.

І гайда смакувати!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися