Рецепти

Шашлик в маринаді з майонезом

1
1
1
1
prev
next
1

Інгредієнти:

  • свинина (свинячий ошийок) — 1 кг;
  • цибуля ріпчаста — 2-3 шт.;
  • майонез Торчин® “Домашній” — 250 г;
  • кетчуп Торчин® “До шашлику” — для подачі;
  • сіль і чорний перець на свій смак.

Король будь-якого барбекю — шашлик зі свинини. Смажити м’ясо на мангалі не складно, головне підготувати вдалий маринад. Пропонуємо рецепт шашлику зі свинини, який можна легко приготувати який можна легко приготуватив соковитому маринаді з майонезу. Пам'ятайте, що хороший маринад для м’яса має містити жири. Саме вони стримують витікання соків під час смаження. 
В результаті, ви отримаєте смачні і соковиті шматочки свинини, які підкорять кожного. Дуже просто і завжди безпрограшно.
 

Готуємо шашлик зі свинини

  1. Помийте та добре обсушіть паперовим рушником ваш шмат свинини для шашлику. Очистьте від плівок, зайвого жиру та прожилок, якщо такі є. Наріжте зручними шматочками. Найпростіший спосіб — спершу нарізати м’ясо на стейки, а потім на прямокутні шматочки. 123

     

  2. Порізане м’ясо посоліть та поперчіть до смаку.
  3. Цибулю очистити та нарізати широкими кільцями. Для шашлику гарно підійде звичайна ріпчаста цибулина, але можна зупинитися на фіолетовій або білій.
  4. До ємності, в яку ви поклали шматочки свинини та кільця цибулі, додаємо упаковку майонезу Торчин® “Домашній”. Ретельно перемішуємо. Швидкий маринад із майонезу, завдяки вмісту жирів, просочить кожен шматочок м’яса і стримає витікання з них соків у процесі смаження. Залишаємо цю смакоту від 2-х годин в холодильнику (можна на ніч). Маринувати м’ясо краще в ємності з емалі або з нержавіючої сталі. 123

     

  5. Для відкритого багаття на мангалі найкраще підійде фруктова деревина чи готове вугілля з неї. З ним шашлик буде особливо запашним. Протягуємо свинину на шампур, у послідовності — шматок м'яса, кільце цибулі, і т.д.
  6. Дочекайтеся, поки деревина чи вугілля повністю перегорить і буде лише тліти. Тільки після цього викладайте шампури.
  7. Смажити шашлик потрібно від 20 хвилин, періодично  перегортаючи шампури і перевіряючи ножем мясо на готовність. 123

     

  8. Подавати разом із піалою кетчупу Торчин® “До шашлику”, в який апетитно вмочувати смажений шматочок свинини. Поряд пучечок улюбленої зелені або нарізаних свіжих овочів. Можна овочі на грилі.

Для відпочинку на природі — це ідеально перевірена класика. За вами лише три прості кроки — вибір м'яса, маринування і смаження.

Яку частину свинини краще брати на шашлик.

Вибираючи м’ясо для шашлику радимо зупинитися на свинячому ошийку. Це ніжна частина, розташована ближче до голови у передпліччі. Містить велику кількість жирових прожилок, які в процесі смаження дають м'ясу неповторну соковитість. Ошийок також легко піддається маринуванню, тому страви з нього завжди вдаються.

Трохи менш соковитим, але теж хорошим буде шашлик із вирізки (поперечний зріз самого центру філейної вирізки).

Можна взяти корейку (спинна частина туші), проте до маринаду слід додавати інгредієнт, який має пом'якшити цю частину свинини під час маринування. Наприклад, цибуля. Багато цибулі! Нарізати її кільцями, добре пом'яти руками, щоб цибуля пустила сік і замаринувати корейку в цій цибулевій масі на ніч. Добре солимо і перчимо. А вже на наступний день додавайте маринад із майонезом, як вказано у нашому рецепті.

Готуйте шашлик на мангалі у дворі чи на електрогрилі у квартирі.
 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися