качка – 1 шт.
соєвий соус Торчин – 3 ст. ложки.
гірчиця з медом Торчин – 2 ст.
ложки рослинна олія – 2 ст. ложки.
часник – 2 зубчика;
яблука – 4 шт.;
апельсини – 2 шт.
Ми знаємо, що є точно один особливий день на рік, коли варто приготувати качку з яблуками та апельсинами. Так, це новий рік, і напевне буде важко знайти більш святкову страву, яка б одразу наповнювала дім таким неймовірним ароматом. Для того, щоб качка смакувала по особливому приділіть особливу увагу маринаду. Ми з впевненістю можемо сказати, що саме маринад є секретом пряного смаку та хрусткої карамельної скоринки запеченої качки.
Етапи приготування качки з яблуками та апельсинами:
- Перший етап це маринування качки. В невеличкій ємності змішайте соєвий соус, медову гірчицю, олію та вичавлені зубчики часнику./
- Добре натріть качку отриманим маринадом з усіх боків та в середині. Помістіть її в холодильник на ніч, щоб вона добре промаринувалась.;
- Підготуйте яблука та апельсини. Яблука наріжте на 4 частини, апельсин наріжте кільцями.
- Дістаньте замариновану качку з холодильника та покладіть в середину нарізані яблука та апельсини. Також частину фруктів викладіть по боках від качки.
- Запікайте качку в духовій шафі протягом 2,5 годин за температури180 градусів Цельсія, періодично змащуючи її маринадом. Кожні 30-40 хвилин перевертайте качку, щоб забезпечити рівномірне приготування, та пильнуйте, щоб її верхня шкірка не підгоріла. Останні 20 хвилин збільшіть температуру до 200 градусів для отримання рум'яної скоринки.
Запікати качку можна в спеціальному жаростійкому посуді, або в рукаві. Для цього рецепту найкраще підійдуть яблука кислих сортів. Запечена качка на святковому столі це чудовий вибір для новорічного, різдвяного, або іншого сімейного святкування.
Готуйте з Торчин щоразу особливе свято!