Рецепти

Качка з яблуками та апельсинами

kachka z yablukamy ta apelʹsynamy
prev
next
kachka z yablukamy ta apelʹsynamy
180 хв
4

качка – 1 шт.

соєвий соус Торчин – 3 ст. ложки.

гірчиця з медом Торчин – 2 ст.

ложки рослинна олія – 2 ст. ложки.

часник – 2 зубчика;

яблука – 4 шт.;

апельсини – 2 шт.

Ми знаємо, що є точно один особливий день на рік, коли варто приготувати качку з яблуками та апельсинами. Так, це новий рік, і напевне буде важко знайти більш святкову страву, яка б одразу наповнювала дім таким неймовірним ароматом. Для того, щоб качка смакувала по особливому приділіть особливу увагу маринаду. Ми з впевненістю можемо сказати, що саме маринад є секретом пряного смаку та хрусткої карамельної скоринки запеченої качки.

Етапи приготування качки з яблуками та апельсинами:

  1. Перший етап це маринування качки. В невеличкій ємності змішайте соєвий соус, медову гірчицю, олію та вичавлені зубчики часнику./
  2. Добре натріть качку отриманим маринадом з усіх боків та в середині. Помістіть її в холодильник на ніч, щоб вона добре промаринувалась.;
  3. Підготуйте яблука та апельсини. Яблука наріжте на 4 частини, апельсин наріжте кільцями.
  4. Дістаньте замариновану качку з холодильника та покладіть в середину нарізані яблука та апельсини. Також частину фруктів викладіть по боках від качки.
  5. Запікайте качку в духовій шафі протягом 2,5 годин за температури180 градусів Цельсія, періодично змащуючи її маринадом. Кожні 30-40 хвилин перевертайте качку, щоб забезпечити рівномірне приготування, та пильнуйте, щоб її верхня шкірка не підгоріла. Останні 20 хвилин збільшіть температуру до 200 градусів для отримання рум'яної скоринки.

Запікати качку можна в спеціальному жаростійкому посуді, або в рукаві. Для цього рецепту найкраще підійдуть яблука кислих сортів. Запечена качка на святковому столі це чудовий вибір для новорічного, різдвяного, або іншого сімейного святкування.

Готуйте з Торчин щоразу особливе свято!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися