Інгредієнти:
- свіжий оселедець — 2 шт.;
- свіжий огірок — 3 шт.;
- буряк — 1 шт.;
- лимон — 1 шт.;
- фіолетова цибуля — 1 шт.;
- цукор — 1 ч. л.;
- ягоди смородини або журавлини — 50 г;
- багет — 70 г;
- зелена цибуля — 20 г;
- рослинна олія — 3 ст. л.;
- гірчиця Торчин® «Діжонська» — 0,5 упаковки;
- соус Торчин® «Тартар» для подачі.
Канапки для святкового столу — це обов'язкова програма меню. Пропонуємо почастувати гостей канапками із підсмаженого хрусткого багета, змащеного соусом «Тартар», і оселедця в гірчичному маринаді. Плюс трохи овочевих нот із огірка і буряка. Це буде хіт.
Унікальність цим канапкам надає маринад на основі «Діжонської» гірчиці Торчин® з цільними гірчичними зернами, в якому ми попередньо маринуємо оселедець. . Смакує неймовірно.
Готуємо канапки з оселедцем
- Починаємо з маринаду для солоного оселедця. Змішати гірчицю Торчин® «Діжонська», рослинну олію і цукор. Додати цедру одного лимона. Перемішати.
- Оселедець очистити та нарізати довгими смужками.
- Очищену фіолетову цибулю нарізати тонкими кільцями.
- На дно скляної банки викласти цибулю, а зверху оселедець і залити маринадом. Повторити кілька таких прошарків.
- Поставити у холодильник мінімум на три години, можна на ніч.
- Багет нарізати скибочками та підсмажити їх на сухій сковороді.
- Остудити та намастити кожну соусом Торчин® «Тартар».
- Огірок помити, очистити від шкірки та нарізати слайсами.
- Відварений або запечений буряк також очистити та нарізати тоненькими слайсами.
- Маринований оселедець нарізаємо шматочками.
- На багет із соусом «Тартар» викласти слайс огірка, а зверху оселедець. Те саме робимо з іншою частиною багета, тільки замість огірка кладемо буряк.
Прикрашаємо канапки лимонною цедрою, ягодами, зеленою та синьою цибулею. Ідеальне яскраве смакове поєднання до страв із картоплі.
Секрети приготування канапок з оселедцем
Основний елемент канапок — це оселедець. Канапки з оселедцем вважаються класикою бутербродної культури. Чого тільки вартує смореброд! Це традиційний відкритий бутерброд, що походить із країн північної Європи. Простими словами, це канапка із житнього хліба з оселедцем, до яких додається щось із овочів. Наприклад, маринована цибуля, бурячок, слайси квашеного огірка або якась намазка. Часто смореброд переростає у повноцінну страву через додавання різних інгредієнтів до хліба з оселедцем.
Тож, експерементуйте з вашими смачними канапками із оселедцем. Хіба зауважте, що перед маринування солону рибу важливо очистити від нутpoщів і темної плівки, якa знaxoдитьcя нa внутрішніх стінках чepeвця. Зняти шкіру, видалити плавники, вибрати всі кісточки, особливо дрібні.