Інгредієнти:
- картопля - 240 г;
- ковбаски копчені чи інші м'ясні вироби - 100 г;
- мариновані огірки – 60 г;
- цибуля ріпчаста - 80 г;
- приправа від Торчин® «10 овочів» - 0,5 ст. л.;
- гірчиця від Торчин® «Діжонська» - 20 г;
- мед – 20 г;
- рослинна олія - 60 г;
- рукола - 30 г.
Картопляний салат – це універсальна страва, яка готується досить швидко, і підходить для подачі як обід, вечеря або щільне перекушування протягом дня.
Картопляний салат: покроковий рецепт
- Ретельно промийте картоплю, не очищайте.
- Відваріть у трохи підсоленій воді в шкірці. Цей спосіб добре знайомий під назвою варіння «у мундирі». У такий спосіб картопля не розвариться, і ви зможете легко нарізати її для салату.
- Цибулю наріжте великими півкільцями.
- У сковороду налийте олію та пасеруйте цибулю до золотистого кольору. Зніміть зі сковороди.
- Приготуйте заправку. Мед ретельно перемішайте з приправою від Торчин® «10 овочів» для отримання однорідної маси. Додайте медову суміш до цибулі, приправте гірчицею.
- Очистіть картоплю і нарубайте великим кубиком.
- Ковбаски наріжте невеликими шматочками, обсмажте на сковороді. Додайте картоплю і обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
- Наріжте кільцями мариновані огірки.
- Додайте до огірків картоплю, ковбаски, заправку та ретельно перемішайте.
Картопляний салат: страва для ситної вечері
Представники сильної статі віддають перевагу ситній та ароматній кухні, і салати в більшості сприймають як закуску до основної страви. Однак існує маса ситних і калорійних салатів, які подаються як основний обід або вечеря і здатні втомити голод і наситити організм необхідними поживними речовинами. До таких відноситься картопляний салат. Сама по собі картопля не відрізняється великою поживністю, але щільна консистенція, низька соковитість і нейтральний смак допомагають використовувати його в якості бази для створення смачних і калорійних гастрономічних вишукувань.
Ще одна особливість картопляного салату – це можливість подачі у холодному чи гарячому вигляді. Гаряча подача дозволяє замінити собою будь-яку основну страву, адже домашній картопляний салат сам собою чимось нагадує пюре, подане з м'ясом і овочами. З іншого боку, подібна страва холодна теж смачна, адже насичений смак інгредієнтів не втрачається в процесі охолодження. Рецепт картопляного салату досить простий, тому вам не доведеться витрачати багато часу та зусиль на його приготування.