Рецепти

Хек, запечений в духовці

hek
prev
next
hek

Інгредієнти:

  • хек – 4 шт.;
  • лимонний сік – 1 ст. л.;
  • рослинна олія – 1 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • майонез Торчин ® “Домашній” – 3 ст. л.;
  • зелень за смаком.

За святковою вечерею прекрасною основною стравою стане морська риба хек. Пропонуємо рецепт хека, запеченого у духовці, адже ніжний смак білого м’яса під майонезним соусом нагадує улюблену страву з дитинства.

Запечений хек виходить не менш смачним, ніж смажений. При цьому готується простіше та швидше. Приготування цього рецепту не займе у вас багато часу, а гості будуть у захваті від результату. До запеченого хека ідеально пасують запечені овочі або картопляне пюре на гарнір.

Готуємо хек, запечений в духовці

  1. Підготуйте хек. Ви можете взяти цілу рибу інарізати її шматочками, та звільнити рибу від кісточок), або одразу використовувати філе. 
  2. Очищене філе хека збризніть лимонним соком, посоліть і поперчіть. Підготуйте ємність для запікання та змастіть її рослинною олією. Викладіть рибу.
  3. В окремій тарілці змішуємо майонез, сметану, видавлюємо 2 зубчики часнику та додаємо дрібно нарізану зелень. Це може бути петрушка, укроп або базилік. Тут керуйтеся вашими уподобаннями. Попередньо зелень слід промити, висушити і дрібно порізати.
  4. Кожен шматочок риби змастити столовою ложкою готового соусу. Для більш вираженого смаку, варто залишити хек на деякий час для маринування. Залишками соусу можна полити страву зверху.
  5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Запікайте рибу приблизно 25-30 хвилин, поки не з'явиться рум’яна скоринка.

Пам'ятайте, що риба не любить тривалої теплової обробки, особливо, якщо готуються маленькі шматочки.

Перед подачею прикрасьте свіжою зеленню, яка залишилася. Ідеальна основна страва для святкового столу.

На яку іншу рибу можна замінити хек

Запечений хек в духовці – це простий рецепт, за яким можна приготувати не лише хек, а, наприклад, тріску або минтай. Для запікання в духовці підійде морська або річкова риба, шматочки з кісточками, філе або тушки цілком. У будь-якому варіанті потрібно ретельно очистити від лушпиння, промити рибу, підсушити серветками, при необхідності порізати.

Майонез використовується для заливки страви, маринування або просто для змащування верхнього шару. Майонез зробить у рибі хрустку скоринку. Можна додати сир: просто візьміть улюблений твердий сир, натріть на тертці та змішайте з майонезним соусом.

Часто рибу запікають з овочами чи грибами.

Якщо ви вирішили запікати рибу з овочами, просто наріжте улюблені (перець, кабачок, тощо), дайте солі й перцю та покладіть на дно ємності як подушку, зверху якої буде риба з соусом.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися