Інгредієнти
На 2 порції вам знадобиться:
- сочевиця — 400 г;
- питна вода — 250 мл;
- морква — 2 шт.;
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- селера – 2 шт.;
- помідори – 4 шт.;
- часник — 3 зубчики;
- печериці — 200 г;
- шпинат – 1 пучок;
- приправа Торчин® «10 овочів» — 1 ч.л.;
- родзинки – 150 г;
- рослинна олія — 2 ст.л.;
- сіль, перець – за смаком.
Сочевиця смачна сама по собі. Цей класичний варіант подачі стане відмінним гарніром або ж повноцінною стравою. Як приготувати класичну сочевицю? Дуже просто, вам знадобиться всього 15–20 хвилин і ви отримаєте ситну, а також, за рахунок приправ, ароматну страву.
- Всипте у сотейник приправу 10 овочів, залийте водою і розмішайте.
- Дрібно наріжте часник і цибулю.
- Моркву і селеру наріжте маленькими кубиками. Печериці – слайсами.
- Розігрійте у пательні олію – пасеруйте часник з цибулею.
- Додайте моркву і селеру, потім печериці – готуйте все разом до м’якості.
- Всипте соцевицю, залийте бульоном, накрийте кришкою і готуйте на повільному вогні до готовності.
- В кінці додайте нарізані кубиками помідори – перемішайте.
- Через декілька хвилин додайте родзинки та шпинат.
- Соцевіцю можна подавати одразу, а на наступний день вона буде ще смачніша! Смачного!
Цікаві варіанти приготування сочевиці
Немає єдиного правила, як приготувати сочевицю. Сьогодні існують десятки, а то й сотні різноманітних рецептів і кожен із них розкриває продукт по-своєму. Тільки уявіть — ви можете готувати абсолютно нову для вашої родини страву й дивувати близьких знову і знову.
Ось кілька цікавих ідей:
Крем-суп із сочевицею. Простий і швидкий варіант приготування смачної гарячої страви. Обсмажте цибулю з морквою, додайте улюблені спеції, потім засипте сочевицю й залийте все водою. Після того, як страва приготується (на це буде потрібно приблизно 15 хвилин), перебийте суп у блендері до однорідності і подавайте, прикрасивши зеленню.
Дхал із гарбузом і сочевицею. Це національна індійська страва, яка відмінно зігріває й насичує. Обсмажте гарбуз із часником і шматочками імбиру, додайте улюблені індійські спеції, всипте сочевицю й залийте все водою. Через 30 хвилин дхал буде готовий.
Котлети із сочевиці. Ще один оригінальний варіант подачі продукту. Замочіть сочевицю на ніч, щоб вона розбухла, обсмажте цибулю з морквою, з’єднайте інгредієнти, додайте спеції і перебийте все в блендері. Сформуйте невеликі котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на сковороді по 3–5 хвилин з кожного боку.