Класичний цибульний суп: інгредієнти
Ми ж пропонуємо вам познайомитися з класикою паризьких ресторанів і дізнатися, як приготувати французький цибулевий суп. Для нього вам знадобляться такі обов’язкові інгредієнти:
- ріпчаста цибуля — 200 г;
- твердий сир — 20–25 г;
- хліб — 50 г;
- вершкове масло — 50 г;
- домашні сухарики — 25 г;
- питна вода — 0,3 л;
- сіль, перець — на свій смак;
- приправа Торчин «10 овочів» — ½ ч.л.
З розрахунку на таку кількість інгредієнтів ви зможете приготувати цибульний суп на 2 порції.
Етапи приготування цибулевого супу
Як готувати цибульний суп по традиційному французькому рецепту? Дуже швидко і просто:
- Очистіть цибулю, помийте його й наріжте на півкільця.
- Поставте сковороду на вогонь і покладіть шматочок вершкового масла (40 г).
- На середньому вогні обсмажуйте цибулю, поки він не розм’якне й не придбає солодкуватий смак.
- Всипте приправу Торчин «10 овочів» і ретельно перемішайте. Вона зробить смак і аромат супу багатшим і насиченим.
- Влийте 100 мл води, додайте сіль і перець, продовжуйте готувати страву пару хвилин.
- Руками подрібніть хліб на великі шматочки й додайте до бульйону.
- Помістіть усі інгредієнти в чашу блендера й перебити їх до пюреподібного стану.
- Вилийте цибульний суп назад у каструлю й поставте на вогонь. Додайте невеликий шматок вершкового масла, накрийте кришкою й дайте настоятися 3–5 хвилин.
- Розлийте порційно по тарілках, зверху викладіть домашні сухарики, а на них — тертий твердий сир.
- Подавайте в гарячому вигляді, прикрасивши рубаним зеленою цибулею.
Готується популярна перша страва французької кухні просто і швидко. Усього 30 хвилин, й у вас на столі буде стояти ароматний гарячий цибульний суп із хрусткими грінками й тертим сиром. А головне, рецепт не вимагає складних інгредієнтів. 3 обов’язкових складових — вершкове масло, ріпчаста цибуля й сир — розкривають цілий спектр смаку й перетворюють звичайний суп на витвір мистецтва. Bon appétit!
Варіанти приготування цибулевого супу
Якщо ви вже знаєте, як приготувати цибульний суп, і шукаєте більш незвичайні його варіанти, спробуйте трохи поекспериментувати з додатковими інгредієнтами, адже цибуля поєднується з великою кількістю продуктів. Що з цього вийде:
- Цибулевий суп із блакитним сиром. У ньому насичений аромат сиру з пліснявою перебиває запах карамелізованого лука. Водночас всі продукти гармонійно поєднуються й надають страві ніжну текстуру.
- Цибулевий суп із копченими ковбасками. Можна подавати його в класичному вигляді, або перебити овочі в бульйоні через блендер, а після додати нарізану й обсмажену копчену ковбасу.
- Вішісуаз — суп із цибулі-порій, який подається в холодному вигляді й у пюреподібному стані. Крім основного інгредієнта, у страву входять ріпчаста цибуля, картопля, м’ясний бульйон, вершки, вершкове масло і спеції.
Цибульний суп
Цибулевий суп — це традиційна страва французької кухні, назва якого багатьом не вселяє довіри. Складно уявити, що перша страва, основою якого є цибулина, може бути смачною. Але у французів є свої секрети поєднання продуктів, які можуть перетворити прості інгредієнти в рецепт високої кухні. У результаті суп, спочатку вважався їжею бідних верств населення, сьогодні подається в Мишловських ресторанах.
А все завдяки ніжному вершковому післясмаку, наваристому бульйону й ароматним травам, які надають страві настільки насичений і незвичайний смак, що складно повірити в простоту рецепта. До речі, гарячий обід із цибулею готують не тільки у Франції. Окремі види цибулевого супу зустрічаються також і в Англії, країнах Азії та Америки.
Сьогодні ви дізнаєтеся, як готувати класичний суп із цибулею, а також відкриєте для себе кілька цікавих варіацій рецептів.