Рецепти

Гірчична заправка до салату «Цезар»

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Змішати до однорідної маси варений жовток, гірчицю, йогурт, сіль, цукор.
Подати до готового салату «Цезар».
Гірчична заправка до салату «Цезар»
prev
next
Гірчична заправка до салату «Цезар»
15 хв
1

Інгредієнти:

  • яйце (жовток) - 1 шт;
  • гірчиця Торчин® "Американська" - 80 г;
  • сіль - 2 г;
  • йогурт - 80 г;
  • цукор - 20 г.

Соус Цезар у домашніх умовах можна приготувати на основі сирих або попередньо відварених яєць. Ми взяли безпечніший варіант і пропонуємо використовувати відварений жовток.

Якщо враховувати час на варіння яєць, приготування соусу займе близько 15 хвилин. Якщо ви заздалегідь відварили курячі яйця, готується заправка для салату Цезар не більше, ніж за 4 хвилини.

Етапи приготування страви

Готується заправка до салату Цезар за лічені секунди. По суті, вам потрібно просто змішати всі інгредієнти до однорідної густої консистенції.
Весь процес приготування можна розділити на кілька етапів:

  1. Відварений жовток подрібніть, нарізавши або розчавивши його ложкою чи виделкою.
  2. Додайте сіль, невелику кількість цукру і все ретельно перемішайте.
  3. Влийте йогурт і доведіть соус до однорідної консистенції.
  4. Додайте гірчицю "Американську" від Торчин®, яка вирізняється яскраво вираженим смаком і ароматом, надає легкої гостроти, але при цьому не перебиває інші інгредієнти соусу.
  5. Ще раз ретельно перемішайте заправку для Цезаря і залийте нею всі інгредієнти салату. Можна подавати салат до столу. Приємного апетиту!

З розрахунку на описану вище кількість інгредієнтів, виходить соус для салату Цезар на одну людину.
Заправка для салату Цезар - пікантний класичний соус у домашніх умовах

Салат Цезар - популярна страва, яка відмінно насичує і готується всього за кілька хвилин. А головне - всі інгредієнти для неї часто можна знайти в холодильнику. Звісно, можна заправити м'ясо, овочі та грінки майонезом. Однак, щоб розкрити смак страви, спробуйте приготувати цікавіший соус.

Класична заправка для салату Цезар готується на основі таких інгредієнтів: філе анчоуса, яке можна замінити вустерширським соусом, гірчиця, часник, сіль, перець, тертий пармезан, сік лимона та оливкова олія.
Однак не всім подобається нотка рибного смаку в соусі. Тож сьогодні більш універсальною вважається заправка для салату Цезар без цих специфічних інгредієнтів.

Цікаві варіації заправки

Класичний соус для Цезаря готується з додаванням вустерширського соусу та анчоусів. Однак це більше традиційний ресторанний варіант, який вдома готувати складно та затратно. Звичайно, ми не хочемо обмежуватися тільки одним рецептом і пропонуємо вам ознайомитися з іншими варіаціями заправки:

  1. Заправка для Цезаря з йогуртом і пармезаном. Більш дієтичний легкий рецепт, для якого потрібно змішати густий йогурт без добавок, лимонний сік, тертий пармезан, сіль, перець, гірчицю і трохи рослинної олії.
  2. Соус для Цезаря з майонезом. Максимально простий і доступний рецепт, більшість інгредієнтів для якого завжди лежать у холодильнику. Змішайте подрібнений часник, майонез Торчин® "Європейський", сіль, перець, тертий пармезан і трохи лимонного соку.

Bon Appetit!

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися