Інгредієнти:
- листкове тісто для лазаньї – 8-10 шт.;
- фарш із яловичини – 500 г;
- кетчуп Торчин® «Лагідний» – 150 г;
- оливкова олія – 50 мл;
- цибуля – 1 шт.;
- сіль, перець.
Лазанья з м'ясом – дуже смачна і ситна італійська страва. Приготувати її набагато легше, ніж здається, а кетчуп Торчин® «Лагідний» надасть страві насичений томатний смак та аромат запашних спецій.
- Відваріть листи тіста для лазаньї, як зазначено на упаковці.
- На оливковій олії підсмажте фарш. Коли фарш змінить колір, додайте дрібно нарізану цибулю і чорний перець – тушкуйте, доки цибуля не стане прозорою і м’якою.
- Додайте кетчуп Торчин® «Лагідний» - готуйте на слабкому вогні ще 7-10 хвилин.
- Викладіть у форму для запікання в 3-4 шари мясний соус і листи лазаньї, посипаючи м’ясні шари сиром.
- Запікайте 45 хв при температурі 180 ° С
Смачного!
Секрети приготування лазаньї з м'ясом
Бажаєте ще більше спростити та прискорити процес? Ми розповімо, як готувати лазанью з м'ясом швидше та легше! Виберіть пасту, яка не вимагає попереднього відварювання. На упаковці тіста для лазаньї вказано – subito in forno. Укладайте листи у форму сухими.
Обережно! Не пересушіть яловичину – м'ясо має залишитися соковитим.
Зверніть увагу! Не укладайте листи впритул до бортів. У процесі запікання паста набухне і заповнить порожні місця вздовж борту. Якщо проміжку не буде, лазанья вилізе за краї форми.
Останнім шаром викладіть тертий сир. Для лазаньї з м'ясом найкраще підходить Пармезан. Також можна взяти Рікотту чи Моцареллу. Поєднання Пармезану та Моцарелли робить готову страву ніжною, соковитою та ароматною, з пікантною ноткою.
Подання на стіл
Розріжте блюдо ножем на порції прямо у формі, акуратно відокремлюючи шматочки від стінок. За допомогою однієї-двох широких плоских лопаток перекладіть кожну порцію лазаньї розміром близько 10х10 см на окрему велику тарілку (попередньо підігрійте посуд – так страва довше залишиться горячою). За бажанням зверху полийте соусом болоньезе, посипте тертим сиром і прикрасьте зеленню.
Також можна подати лазанью прямо у формі для запікання. Просто наріжте її на порції і в окремому посуді подайте соус та натертий сир.
Страва добре поєднується з червоним сухим вином. Листкова запіканка з м'ясним фаршем та томатним соусом обов'язково сподобається вам і вашим рідним.