Інгредієнти:
- рис круглий – 200 г;
- сир пармезан;
- печериці;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- селера (корінь);
- майонез Торчин® «Європейський» – 70 г;
- оливкова олія;
- вино біле – 200 мл;
- петрушка;
- часник;
- сіль, перець.
Ризото з грибами – це класична страва, яка прийшла до нас із сонячної та колоритної Італії. Вона ще раз доводить, що рис – це не просто звичайний гарнір, а ідеальна основа для ароматних та насичених гарячих страв. Насправді ризото це окремий спосіб приготування рису. Гриби в страву додаються опціонально, є безліч рецептів варіацій ризото й без використання грибів.
Ризото з печерицями: етапи приготування
Головна перевага ризото з печерицями – простота приготування:
- Цибулю очистіть і наріжте на дрібні кубики.
- Сковороду поставте на вогонь, додайте трохи олії та всипте цибулю. Пасеруйте його до м'якості.
- Корінь селери наріжте на невеликі кубики, так само подрібніть гриби і додайте все до цибулі в сковороду.
- Ретельно перемішайте овочі та влийте невелику кількість білого вина. Додайте круглий рис і воду, покладіть у сковороду майонез Торчин «Європейський», який надасть страві пікантності та особливого аромату.
- Все перемішайте, додайте сіль, перець та прованські трави. Залишіть ризото з грибами нудитися на повільному вогні.
- Зніміть рис з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися.
- Подавайте у гарячому вигляді, посипавши тертим пармезаном. Смачного!
Зі зазначеної кількості інгредієнтів у вас вийде смачне ризото з грибами на 3-х осіб.
Цікаві варіації приготування ризото з грибами
Італійське ризото з грибами – зігріваюча ситна страва, рецепт якої ви можете варіювати на свій розсуд. Нема одного унікального рецепту приготування апетитного обіду. Ми зібрали кілька найоригінальніших та найцікавіших варіацій:
- Ризото з грибами та креветками. Якщо ви любите морепродукти, цей рецепт вам сподобається. Для нього потрібно обсмажити цибулю з грибами на сковороді та додати рис. Після цього влийте вино і бульйон, залишивши нудитися страву до готовності. За 8 хвилин до того, як ризото буде готове, додайте креветки, вершкове масло та невелику кількість тертого пармезану.
- Ризото з грибами та кукурудзою. Консервована кукурудза надає страві особливої насолоди. Тут ми пропонуємо використовувати не печериці, а оригінальніший інгредієнт: гриби шиїтаке. Їх обсмажте на сковороді до утворення скоринки, додайте до грибів дрібно подрібнену цибулю та часник. Пасеруйте всі 2-3 хвилини і всипте рис. Влийте трохи вина та бульйону, зменште вогонь і готуйте до м'якості рису. Перед подачею покладіть до ризото з грибами вершкове масло та тертий сир, сіль та перець. Ретельно перемішайте.