Рецепти

Салат з авокадо

salat_avokado
salat_avokado
salat_avokado
salat_avokado
salat_avokado
salat-z-avokado
prev
next
salat-z-avokado
30 хв
2

Інгредієнти:

  • листя шпинату — 60 г;
  • листя руколи — 40 г;
  • броколі — 140 г;
  • огірок — 50 г;
  • авокадо — 1 шт.;
  • яблуко — 1/2 шт.;
  • перець чилі — 20 г.

Інгредієнти для дресінгу:

  • яблучний сік — 2 ст.л.;
  • рослинна олія — 2 ст.л.;
  • сіль — на смак;
  • лимонний сік — 1 ч.л.;
  • мелений імбир — на кінчику ножа;
  • цукрова пудра — 1 ч.л.;
  • гірчиця Торчин® “Діжонська” — 1 ст.л.

Коли хочеться чогось овочевого, смачного та оригінального, маємо простий рецепт вишуканого на смак салату з авокадо. Такі класичні інгредієнти як броколі, шпинат з руколою, огірок і авокадо заграють новими відтінками смаку завдяки яблучно-гірчичному дресінгу.

Приготуємо його на основі яблучного соку, імбиру та гірчиці з цілих зерен Торчин® “Діжонська”. Також додамо до салату тоненько нарізані шматочки яблука, щоб підсилити смак зелені та овочів фруктовими нотами.

Цікавий баланс кислинки та солодкого буде до вподоби кожному. Салат з авокадо можна подавати до святкового столу, як гарнір до м'яса, приготованого на вогні. А можна як окрему страву, якщо хочеться чогось легкого.

Готуємо салат з авокадо

  1. Листя шпинату та руколу помити та ретельно висушити.
  2. Нарізати суцвіття броколі та опустити їх у каструлю з підсоленою водою, що кипить. Ошпарити в окропі, тримаючи не більше 1 хвилини. Злити в друшляк або занурити в холодну воду з льодом на кілька хвилин і вийняти.

     

    Salat_Avokado

     

  3. Огірки помити та нарізати слайсами за допомогою ножа або спеціальної терки. Слайси завертаємо в рулетик.
  4. Перець чилі очистити від насіння та нарізати дрібними кільцями.
  5. Авокадо розрізати на дві частини. Вийняти кісточку, очистити від шкірки та нарізати невеличкими шматочками.

     

    Salat_Avokado

     

  6. Яблуко очистити від шкірки та нарізати тоненькими пластинками.
  7. На тарілку, на якій будете подавати салат, рівномірно розкладіть листя шпинату та руколу, потім броколі та авокадо.

     

    Salat_Avokado

     

  8. Зверху прикрасити рулетиками з огірка, слайсами яблука та шматочками перцю чилі.
  9. Приготуйте яблучно-гірчичний дресінг. Для цього в окрему піалу налийте яблучний сік. Додайте дрібно нарізаний соломкою очищений шматок імбиру, сік половини лимона та його цедру. Потім сіль та цукрову пудру. Перебити всі інгредієнти блендером (якщо немає — натерти імбир на дрібній терці й тоді дресінг можна перемішати виделкою). Додайте гірчицю із цілих зерен Торчин® “Діжонська” і перемішайте вінчиком. Дресінг для салату готовий.

     

    Salat_Avokado

     

  10. Полийте заправкою салат і подавайте до столу.

     

    Salat_Avokado

     

Для наочності процесу подивіться відео-рецепт по приготуванню салату з авокадо.

Салат з авокадо підходить як для вегетаріанського меню, так само як буде прекрасним акомпанементом для рибних і м'ясних страв.

Секрети приготування салату з авокадо

Рецепт салату з авокадо оснований на зелені двох видів — шпинаті та руколі. Останню можна замінити на маш салат чи ромен. Якщо вам подобається листковий хруст, беріть салати більш цупкої структури, типу радічіо.

Важливо, щоб при додаванні заправки, зелень була ідеально сухою. Через краплі води дресінг буде гірше огортати листя салату.

Ще один нюанс — броколі. Під час купівлі перевіряйте, щоб вона була міцною, насиченого зеленого кольору. Для приготування салату з авокадо важливо не переварити броколі. Опустіть суцвіття в каструлю з окропом на 60 секунд максимум, а потім у друшляк і промийте холодною водою, щоб зупинити процес приготування. Нам потрібно, щоб броколі залишилась ще твердою і приємно хрумтіла у салаті.

Авокадо теж має бути стиглим. Перевіряйте це за допомогою його хвостика. Якщо він легко відділяється, авокадо стиглий, якщо ні — ні, якщо хвостика вже немає — перезрів.

Невикористаний імбир, натертий на дрібну тертку, можна зберігати у морозильній камері.

Для цього:

  • за допомогою чайної ложки викладіть імбир невеликими порціями на лист пергаментного паперу або фольги;
  • накрийте лист з імбиром харчовою плівкою і відправляйте у морозильну камеру;
  • дістаньте імбир, перекладіть кожну порцію у харчовий контейнер або у зіп-пакет (закриваючи пакет, випустіть повітря);
  • покладіть імбир знову у морозилку.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися