Інгредієнти:
- варений круглий рис — 300 г;
- фарш зі свинини (можна будь-який, головне — не дуже жирний) — 200 г;
- петрушка (альтернатива — базилік) — 10 г;
- сіль, перець — до смаку;
- майонезний соус Торчин® «З часником» — 50 г;
- твердий сир — 100 г;
- панірувальні сухарі — 100 г;
- борошно — 3 ст. л.;
- яйце — 2 шт.
- Соус:
- «Сирний дресинг» — 100 г.
Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Фарш змішайте з майонезом і подрібненою зеленню, посоліть і поперчіть.
Відварений (гарячий) рис змішайте з тертим сиром, додавши 1 ст. ложку борошна. Яйце посоліть і збийте в піну.
З фаршу сформуйте кульку (якщо робите багато, заздалегідь накрутіть кульки з м’яса й трохи заморозьте їх: так простіше буде крутити красиві кульки).
Сформуйте з рису вдвічі більшу кульку. Потім рисову кульку приплюсніть і, поклавши в центр м’ясну , заліпіть її всередині рисової. Після цього обваляйте в борошні, потім — у яйці й сухарях.
Смажте в олії до утворення рум’яної скоринки, знімаючи на серветку, щоб олія не залишалася на сухарях. Перед подаванням потримайте ще в духовці за 170 градусів 15—20 хвилин.
Смачного!