Рецепти
Сочевиця
prev
next
Сочевиця
45 хв
2

Класичний рецепт сочевиці: інгредієнти

Сочевиця смачна сама по собі. Цей класичний варіант подачі стане відмінним гарніром або ж повноцінною стравою. Як приготувати класичну сочевицю?

На 2 порції вам знадобляться:

  • сочевиця — ½ склянки;
  • питна вода — 350 мл;
  • морква — 1 середня шт.;
  • цибуля — 1 середня шт.;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • бадьян, аніс — по ½ ч.л.;
  • часник — 2 зубчики;
  • печериці — 150 г;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 1 ч.л.;
  • рослинна олія — 2 ст.л.

Етапи приготування гарніру із сочевиці

Як готувати сочевицю? Оскільки це гарнір, ніяких складнощів у процесі не передбачається. Готується страва за 15–20 хвилин і виходить дуже ситною, а також, за рахунок приправ, ароматним.

Готуйте сочевицю в кілька етапів:

  1. Натріть моркву на тертці з великими отворами, дрібно наріжте цибулю та печериці.
  2. Обсмажте гриби та овочі на рослинній олії до м’якості. Додайте до них часник, перемішайте та обсмажте ще кілька секунд.
  3. Всипте сочевицю і трохи перемішайте страву.
  4. Залийте все водою, додайте бадьян, аніс і приправу Торчин «10 овочів», яка поєднує в собі овочеву суміш і ароматні запашні спеції, залишаючи після себе насичений пряний аромат.
  5. Зменште вогонь, накрийте каструлю кришкою й залиште страву готуватися 15 хвилин.
  6. Подавайте, прикрасивши зеленню.

Сочевиця може бути гарніром до м’яса, а може стати повноцінною стравою. Вона покращує пам’ять і концентрацію, добре впливає на нервову систему і зміцнює імунітет. Спробувавши хоча б один рецепт із перерахованих вище, ви обов’язково полюбите сочевицю і зробите її одним із головних складових раціону вашої родини.

Чечевица

Цікаві варіанти приготування сочевиці

Немає єдиного правила, як приготувати сочевицю. Сьогодні існують десятки, а то й сотні різноманітних рецептів, і кожен із них розкриває продукт по-своєму. Тільки уявіть — ви можете готувати абсолютно нове для вашої родини страва й дивувати домочадців знову і знову.

Ось кілька цікавих ідей:

  1. Крем-суп із сочевицею. Простий і швидкий варіант приготування смачного гарячого блюда. Обсмажте цибулю з морквою, додайте улюблені спеції, після засипте сочевицю й залийте все водою. Після того, як страва приготується (на це буде потрібно приблизно 15 хвилин), перебийте суп у блендері до пюреподібного стану й подавайте, прикрасивши зеленню.
  2. Дхал із гарбузом і сочевицею. Це національна індійська страва, яке відмінно зігріває й насичує організм. Обсмажте гарбуз із часником і шматочками імбиру, додайте улюблених індійських спецій, всипте сочевицю й залийте все водою. Через 30 хвилин дхал буде готовий.
  3. Котлети із сочевиці. Ще один оригінальний варіант подачі продукту. Замочіть сочевицю на ніч, щоб вона розбухла, обсмажте цибулю з морквою, з’єднайте інгредієнти, додайте спецій і перебийте все в блендері. Сформуйте невеликі котлетки, обваляйте їх у сухарях і обсмажте на сковороді по 3–5 хвилин із кожного боку.

Сочевиця

Сочевиця — це бобова рослина, яке відрізняється високим вмістом білка, магнію й кальцію. Водночас в наших широтах такий гарнір довго був незаслужено забутий. Дуже рідко можна знайти дійсно смачні цікаві рецепти із сочевиці, які б сподобалися як дорослим, так і дітям.

За останні кілька років популярність бобової культури зросла. Усе тому, що сочевиця є важливим елементом вегетаріанського меню. Вона містить велику кількість рослинного білка, швидко засвоюється й добре насичує організм.

Існує кілька видів сочевиці — вона може бути жовтою, чорною, коричневою, червоною й зеленою. Найпопулярнішими та поширеними варіантами є червона та зелена, саме їх використовують у рецептах багато господинь.

Сочевиця подається в супі, салаті або у якості гарніру. Навіть сама по собі вона має дуже яскравий і цікавий смак, який виділяє її серед інших бобових культур. А в поєднанні з іншими інгредієнтами (овочами, сухофруктами, приправами) вона розкривається з нового боку й набуває незвичайний аромат і післясмак.

Сьогодні ми розповімо, як приготувати класичний гарнір із сочевицею, а також поділимося варіантами страв на її основі.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися