Рецепти
Рататуй
90 хв
10

Інгредієнти:

  • Помідори – 2 шт
  • Солодкий болгарський перець – 2 шт
  • Цибуля – 2 шт
  • Кабачок або цукіні – 1 шт
  • Баклажан – 1 шт
  • Приправа Торчин «10 овочів» – 1 ч. л.

Як приготувати рататуй із представлених овочів.

Перше, що необхідно зробити – це соус. Його смак багато в чому впливає на успіх усього заходу. В оригінальний соус входить суміш прованських трав, лавровий лист, морква, томати і ще безліч складників. Однак ми використовуємо приправу «10 овочів».

  1. У сотейнику необхідно змішати 1 чайну ложку приправи і 200 мл води, довести суміш до кипіння і відставити в сторону.
  2. Всі підготовлені овочі потрібно нарізати тонкими кружечками і викласти їх у форму (краще круглу), чергуючи інгредієнти.Рататуй
  3. Отриману масу залишилося залити готовим бульйоном і поставити запікатися в духовку. Овочам достатньо 25 хвилин за температури 200°С.
  4. Готовий рататуй краще прикрасити подрібненою зеленню.
  5. Подавати блюдо рекомендується зі сметаною.

Наступного разу ви можете замінити воду молоком і додати тертий сир, щоб отримати вершковий варіант страви з апетитною сирною скоринкою.

Спробуйте рагу за нашим рецептом – порадуйте рідних новим міні-шедевром!

Варіанти приготування і рецепт страви

Є маса варіантів, що дозволяють готувати рататуй хоч щотижня, адже кожного разу смак буде відрізнятися, як і текстура ароматної страви. І йдеться не тільки про інгредієнти, але і про способи термічної обробки овочів.

Рататуй запікають у фользі або у відкритій формі, смажать на сковороді, готують у мультиварці або мікрохвильовій печі. Кожен спосіб впливає на кінцевий смак страви, а додаючи або прибираючи інгредієнти, ви можете експериментувати ціле літо, виводячи свій ідеальний секретний рецепт.

Рататуй

Рататуй – це достатньо відома вегетаріанська страва, що прийшла до нас з околиць французького Провансу і Ніцци. Втім, до певного часу відомою вона була здебільшого в Європі, у нас же рататуй став особливо популярним після однойменного мультфільму.

По суті, рататуй – це овочеве рагу, а що таке рагу знає кожен українець. У сучасну версію цієї літньої страви додаються баклажани, хоча оригінальний рецепт містить тільки помідори, кабачки, солодкий перець, цибулю, часник і прованські трави. Втім, кожна господиня адаптує смак під себе і свою сім'ю. Сьогодні можна зустріти рататуй із куркою або яловичиною, залитий сирним соусом або розбавлений виноградом, порізаний кільцями або подрібнений кубиками.

Ми пропонуємо приготувати рататуй за рецептом Торчин, із використанням ароматної приправи «10 овочів» і свіжих сезонних продуктів.