Рецепти

Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"

Стейк під соусом Торчин "Сацебелі"
20 хв
2

Соковитий стейк на сковороді: інгредієнти

Перед тим, як приготувати стейк, необхідно запастися обов’язковими інгредієнтами. На 2 порції страви вам знадобляться:

  • яловичий стейк — 2 штуки;
  • сіль, перець — на свій смак;
  • оливкова олія для обсмажування;
  • соус Торчин «Сацебелі» — 6 столових ложок.

Оскільки єдиним незмінним інгредієнтом є м’ясо, до його вибору варто підійти ґрунтовно. Ідеально підходить витримана яловичина — свіжа, може бути досить жорсткою. Якщо говорити по м’ясним частинам, з яких можна приготувати стейк на сковороді, віддавайте перевагу таким: тибон, Рибай, філе-міньйон, сірлойн, Торнедос.

Стейк на сковороді з томатним соусом: етапи приготування

Тепер дізнаймось, як готувати стейк. Усе дуже просто:

  1. Розігрійте сковороду й додайте олію.
  2. М’ясо, розрізане на стейки товщиною 3 см, помістіть у каструлю.
  3. У ступці змішайте сіль, перець і ваші улюблені спеції, після чого натріть ними яловичину й залиште її в каструлі на кілька хвилин.
  4. Помістіть м’ясо на розпечену сковороду, змащену олією, й обсмажуйте до золотистої скоринки 3 хвилини. Після переверніть і обсмажуйте стейк на сковороді 5 хвилин.
  5. Злегка зменшіть вогонь і готуйте м’ясо ще 3–5 хвилин.

Подавайте стейк обов’язково в гарячому вигляді, можна порізати його на тонкі смужки, а зверху полити соусом Торчин «Сацебелі». Він містить у складі соковиті ароматні томати і яскраві прянощі, які роблять страву ще цікавіше. Смачного!

Стейк под соусом Торчин

Варіанти приготування стейка на сковороді

Як приготувати стейк на сковороді? Для початку необхідно визначитися з видом м’яса, який ви плануєте використовувати. Саме від нього будуть залежати рекомендації з приготування основної страви. У якості основи стейка може бути:

  • яловичина;
  • індичка;
  • курка;
  • свинина;
  • лосось.

До речі, сьогодні особливо популярні овочеві стейки з кольорового або білокачанної капусти.

Розберімо кілька цікавих рецептів:

1.Яловичий стейк у червоному вині, яке використовується в якості маринаду. М’ясо залишають у вині на 7–8 годин, після чого обсмажують на сковороді гриль до відповідного  ступеня готовності.
2.Стейк, маринований у ківі. Яловичина ідеально поєднується з кислуватим екзотичним фруктом. Просто роздушіть кілька штук ківі й натріть ними сирий стейк. Маринувати м’ясо можна 40–45 хвилин. Цього буде досить, щоб воно набуло характерний свіжий смак.

Стейк на сковороді

Соковитий яловичий стейк на сковороді не обов’язково замовляти в ресторані. Ви можете приготувати ситну страву з яскраво вираженим ароматом і смаком у домашніх умовах. Головне — правильно вибрати та підготувати м’ясо, а також стежити за ступенем прожарювання, вибираючи ту, яка вам більше до смаку.

Такий стейк може подаватися з гарніром, або як самостійну страву. Він поєднується з різними спеціями та соусами, які надають м’ясу особливу пряність і післясмак.

Ми підготували для вас кілька цікавих рецептів м’яса, щоб ви могли готувати стейк хоч кожен день, але водночас з разу в раз отримувати нові нотки смаку.