Інгредієнти:
Інгредієнти для такос з куркою:
- курка відварена або печена;
- кетчуп Торчин® «Лагідний»;
- сир твердий;
- кукурудза;
- зелена цибуля;
- перець чилі;
- соєвий соус Торчин® «Класичний смак»;
- часник.
Інгредієнти для такос з качкою:
- качка;
- помідори;
- кетчуп Торчин® «До шашлику»;
- сир твердий;
- цибуля ріпчаста;
- перець чилі;
- перець червоний солодкий;
- листя салату;
- коріандр.
Інгредієнти для такос з овочами:
- сир твердий;
- перець чилі;
- перець червоний солодкий;
- майонез Торчин® «Делікатесний»;
- цибуля ріпчаста;
- цибуля зелена;
- морква;
- зелень.
Мексиканський такос – це свого роду напівзакритий сендвіч. Коржик або з кукурудзяного або з пшеничного борошна (тортилья) складається навпіл чи згортається в трубочку. Всередину додається начинка з овочів, м'яса, цибулі, сиру, квасолі, солодкого перцю, тофу, авокадо, креветок, кукурудзи – всього, що знайшлося під рукою. Обов'язкова складова страви - соус та приправи.
На велику дружню компанію подавайте такос по-мексиканськи з кількома варіантами начинок. Так кожен зможе вибрати закуску на власний смак. Ми пропонуємо три рецепти мексиканського такосу: з куркою, качкою та овочами. Доповнять усі варіації начинок два види кетчупу та майонез від Торчин.
- Усі інгредієнти нарізати соломкою.
- М'ясо та овочі обсмажити на добре розігрітій пательні, заправити соусами та додати твердий сир.
- Потім розігріти коржик або лаваш, викласти начинку, посипати зеленню і згорнути рулетом.
- Подавати такос гарячим.
Можна використовувати овочі та м'ясо, які є чи подобаються більше.
Секрети приготування такос
Виберіть один із трьох варіантів закуски, представлених у цьому рецепті, або приготуйте все одразу! Склад начинки довільний. Використовуйте продукти, які є у вашому холодильнику або які найбільше подобаються. Але м'ясо таки бажане. І не забувайте, що гострота – традиційна риса мексиканської кухні. Не шкодуйте перцю!
Ви можете взяти кукурудзяну або пшеничну тортилью на вибір. Свіжі коржики легко гнуться і складаються навпіл. Якщо ви не знайшли тортилью, приготуйте її самостійно або замініть лавашем.
Розігрійте коржик на пательніі або в духовці - так ви його оживите (розігрівати обов'язково, якщо тортилья лежала в холодильнику кілька днів). Потім викладіть на корж начинку, посипте свіжою зеленню і згорніть.
Як правильно їсти страву такос?
Ми розповіли, як готувати такос. Тепер важливо навчитися їсти закуску, як справжній мексиканець!
Слово tacos у перекладі означає "грудка" або "корок". Згідно з етимологічним словником, такос - це "тортилья, запечена з пряним м'ясом", "легкий обід". Існує думка, що страву винайшли мандрівні мексиканські ковбої. Зазвичай вони вечеряли, не вилазячи з сідла. Тому так склалося, що такос їдять на ходу і винятково руками, без столових приборів.
Пропонуємо до вашої уваги кілька способів поїдання мексиканського національного блюда:
- Вприкуску. Згорніть коржик з начинкою в трубочку і їжте разом із супом або іншою основною стравою, як хліб.
- З сиром. Покладіть на тортилью м'ясо, овочі та сир. Обсмажте такос з обох боків. Сир, плавлячись від високої температури, склеїть коржик. І ви зможете сміливо їсти на ходу, не побоюючись забруднитись.
- Без калорій. Що робити, якщо без чергової порції такос не можеш прожити й дня, а треба стежити за фігурою? Виключіть м'ясо та сир зі списку інгредієнтів, залишивши тільки овочі: авокадо, квасолю, гриби тощо. Або замініть кукурудзяний коржик на лист зеленого салату. Ще один варіант – покласти начинку в піту – прісний арабський хліб.
- У великій компанії. Приготуйте багато різних такос, прикрасьте їх зеленню і подавайте з часточками лайма і холодним мексиканським пивом.