Інгредієнти:
- кетчуп Торчин® «Лагідний» — 150 г;
- куряча грудка — 1 шт.;
- червоний болгарський перець — ½ шт.;
- жовтий болгарський перець — ½ шт.;
- стручкова квасоля — 50 г;
- морква — 1 шт.;
- олія — 30 мл;
- базилік — 10 г;
- сіль, перець — за смаком;
- часник — 2 зубчики;
- кукурудзяне борошно — 1 ст. л.
Запечена куряча грудка з овочами – повноцінна вечеря, що не вимагає гарніру. В нашому рецепті ми використовуємо для панірування не пшеничне, а кукурудзяне борошно. Завдяки цьому скоринка стає неймовірно хрусткою. Це як улюблені нагетси, тільки краще! А щоб усередині курочка зберегла свою м'якість і соковитість, ми замаринували її в кетчупі Торчин® "Лагідний" з пікантним часником й подрібненою зеленню.
- Підготуйте всі інгредієнти.
- Болгарський перець і моркву наріжте брусочками.
- Овочі обсмажте на олії з подрібненим часником, трохи посоліть та поперчіть. Додайте 100 г кетчупу Торчин® «Лагідний» та перемішайте.
- Викладіть все на деко.
- Змішайте 1 ложку кетчупу з тертим зубчиком часнику й подрібненою зеленню та замаринуйте грудку на 30 хвилин.
- Мариновану грудку обкачайте в кукурудзяному борошні й обсмажте до рум’яної скоринки. Потім викладіть на овочеву подушку.
- Запікайте в духовці до готовності протягом 20 хвилин.
Смачного!
Варіації рецептів з курячою грудкою
Ці рецепти допоможуть вам приготувати соковиту та смачну курячу грудку з різноманітними начинками та паніровками:
- Запечена куряча грудка з лимоном та травами:
- Розтопіть вершкове масло та додайте сік лимона та трави (розмарин, чебрець, базилік).
- Посоліть та поперчіть курячу грудку, залийте отриманою сумішшю.
- Запікайте в духовці при 180°C протягом 25-30 хвилин.
- Запечена куряча грудка з гірчично-медовим маринадом:
- Змішайте гірчицю, мед, соєвий соус та часник.
- Замаринуйте курячу грудку та запікайте в духовці при 180°C протягом 25-30 хвилин.
- Запечена куряча грудка з сиром та помідорами:
- Покладіть курячу грудку на пергамент, посипте сиром та нарізаними помідорами.
- Приправте сіллю, перцем та сушеними травами.
- Запікайте в духовці при 180°C протягом 25-30 хвилин.