Рецепти

М’ясо з овочами у вершково-карамельному соусі: проста страва для свята

М’ясо з овочами у вершково-карамельному соусі
15 хв
4

Інгредієнти:

  • м’ясо куряче або свинина — 500 г;
  • гриби — 200 г;
  • морква — 1 шт. (100 г);
  • вершки 10 % — 200 мл;
  • свіжа петрушка — 3–4 гілочки;
  • олія рослинна — 2 ст. л;
  • соус кулінарний Торчин® з медом та карамелізованою цибулею — 1 упаковка.

М’ясні продукти — основні страви на будь-якому святковому столі. На відміну від закусок, гарнірів та салатів, м’ясо вимагає більше витраченого на приготування часу, зусиль та дотримання правил термічної обробки. Це логічно, адже на подачу основної страви до столу чекають усі гості. Однак на складні рецепти не завжди вистачає часу. Тому пропонуємо швидкий та простий рецепт м’яса з овочами, який подається у вершковому карамельному соусі.

Таке поєднання інгредієнтів дає змогу досягти витонченого смаку, характерного для ресторанної їжі, що приготована професійними кухарами. Водночас готувати м’ясо з овочами просто — і з цим впорається навіть кулінар аматор. Якщо ви не знаєте, як приготувати м’ясо з овочами, рекомендуємо спробувати цей легкий рецепт — ніжна вирізка, соковиті овочі та вершкова підлива не вимагатимуть від вас багато часу та зусиль.

Зауважимо також, що через відсутність глибокого прожарювання в процесі приготування, м’ясо з овочами варто вважати дієтичним продуктом, який не відрізняється високою жирністю. У той же момент страву із задоволенням їдять чоловіки — насичений смак, білкова складова та поживність роблять цю страву улюбленою для багатьох чоловіків.

Варіанти приготування м’яса з овочами

Як м’ясна складова використовується ніжна філейна частина свинячої вирізки. Замінити її можна курячою грудкою, головне правило — м’ясо має бути м’яким. Можна проекспериментувати та приготувати за цим рецептом телятину чи ніжну яловичину. Рецепт м’яса з овочами дає змогу використовувати будь-які овочі на свій смак або залежно від сезону. Ми підібрали простий рецепт зі звичайним набором продуктів — морква, гриби та зелень. М’ясо з овочами також можна по-різному обробляти — обсмажити на сковороді, тушкувати в сотейнику або готувати в духовці.

Як приготувати м’ясо з овочами: інгредієнти

Ми пропонуємо приготувати м’ясо з овочами. Усі продукти, вказані в списку, розраховані на 4 порції. Для приготування м’яса з овочами вам знадобиться:

  • м’ясо куряче або свинина — 500 г;
  • гриби — 200 г;
  • морква — 1 шт. (100 г);
  • вершки 10 % — 200 мл;
  • свіжа петрушка — 3–4 гілочки;
  • олія рослинна — 2 ст. л;
  • соус кулінарний Торчин® з медом та карамелізованою цибулею — 1 упаковка.

Рецепт м’яса з овочами: алгоритм дій

  1. Для приготування м’яса з овочами у вершково-карамельному соусі підготуйте філейну частину. Ретельно промийте під проточною водою, видаліть прожилки, плівку та залишки кісток. Обсушить паперовим рушником.
  2. Потрібно нарізати вирізку на кубики середнього розміру 2 см × 4 см.
  3. Необхідно також нарізати овочі: моркву кільцями, гриби — довільними шматочками.
  4. У сковороду налийте олію. Викладіть м’ясо на сковороду, помішуючи, обсмажте на середньому вогні 7–8 хвилин.
  5. Додайте на сковороду овочі, обсмажуйте 5 хвилин.
  6. Зменште вогонь, додайте соус кулінарний Торчин® із медом і карамелізованою цибулею.
  7. Влийте в м’ясо з овочами вершки, перемішайте та тушкуйте на маленькому вогні ще 4–5 хвилин.

Подавати м’ясо з овочами можна у великій спільній тарілці, прикрасивши рубаною зеленню. Завдяки великій кількості овочів, така основна страва не вимагає обов’язкового гарніру, проте до неї чудово підійде картопляне пюре, паста чи рис.