Рецепти

Арабський салат з сочевицею і томатною заправкою

Відварити сочевицю. Всі овочі нарізати дрібними кубиками.
Приготувати соус: до кетчупу Торчин® «Лагідний» додати оливкову олію, лимонний сік, лимонну цедру, сіль та перець.
Овочі викласти на тарілку, зверху висипати сочевицю. Полити соусом з кетчупом Торчин® «Лагідний» і посипати зеленню.
Арабський салат з сочевицею і томатною заправкою
prev
next
Арабський салат з сочевицею і томатною заправкою
15 хв
2

Інгредієнти:

  • сочевиця - 150 г;
  • зелена цибуля - 30 г;
  • морква — 100 г;
  • червона капуста — 50 г;
  • томати — 100 г;
  • огірки — 100 г;
  • зелень;

Для соусу:

  • кетчуп Торчин® «Лагідний» — 3 ст. л.;
  • оливкова олія — 3 ст. л.;
  • лимонний сік — 1 ст. л.;
  • лимона цедра;
  • сіль, перець.

Неймовірна за своїми корисними властивостями сочевиця, незаслужено забута в нашій кухні, стає знову популярною в цьому рецепті. Свіжі овочі, зелень і томатний соус на основі кетчупу Торчин® «Лагідний» — оптимальний баланс смаку та аромату.

  1. Відваріть сочевицю. Всі овочі наріжте дрібними кубиками.
  2. Для приготування соусу: до кетчупу Торчин® «Лагідний» додайте оливкову олію, лимонний сік, лимонну цедру, сіль та перець – ретельно перемішайте.
  3. Овочі викладіть на тарілку, зверху висипте сочевицю.
  4. Полийте соусом з кетчупом Торчин® «Лагідний» і посипте зеленню.

Варіації приготування салату з сочевицею

Ось декілька цікавих рецептів салату з сочевицею на різний смак:

  • Салат з зеленою сочевицею та фетою:
  1. Відваріть зелену сочевицю до готовності.
  2. Додайте нарізану фету, кілька оливок та нарізану свіжу м'яту.
  3. Полийте оливковою олією та бальзамічним оцтом.
  • Салат з сочевицею, апельсинами та кедровими горішками:
  1. Відваріть зелену або чорну сочевицю до готовності.
  2. Додайте нарізані апельсини, обсмажені кедрові горішки та листя м'яти.
  3. Заправте салат апельсиновим соком та оливковою олією. Приправте сіллю та перцем.
  • Салат з сочевицею та грибами:
  1. Відваріть зелену сочевицю до готовності.
  2. Обсмажте нарізані гриби та часник на сковороді.
  3. Перемішайте сочевицю та гриби, додайте нарізану петрушку та лимонний сік.
  4. Заправте оливковою олією та приправте сіллю та перцем.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися