Інгредієнти:
- м'ясо свинина та яловичина – 300 г;
- картопля – 400 г;
- заправка Торчин® томатна з болгарським перцем – 1 упаковка;
- вода – 2,5 л;
- часник – 3 зубчики;
- гострого перцю чилі – за смаком.
Бограч – національна страва угорської кухні. Ситний, наваристий суп з перчинкою – приблизно так описують бограч в путівниках для мандрівників. Єдиного рецепту бограчу не існує, це як з борщем, в кожної родини і господині свій рецепт.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати бограч за нашим легким і смачним рецептом із заправкою Торчин®. В заправці вже є перець, томати, цибуля, морква, а ще спеції та прянощі. Тож, пів бограча вже зроблено.
Готуємо бограч
- Починаємо з варіння бульйону. Традиційно бограч вариться з різних видів м’яса. Ми в нашому рецепті готували з міксу свинини та яловичини. За бажанням ви можете також додати ковбаски, копчені ребра, курятину. Отже, відваріть бульйон з м’ясом нарізаним невеликими шматочками.
- Коли бульйон буде готовий додаємо нарізану кубиком картоплю та варимо до готовності.
- До готової картоплі додаємо заправку Торчин®, гарно перемішуємо та даємо бограчу закипіти.
- Тепер додаємо бограчу гостроти, яку регулюйте за власним смаком. Ми подрібнили часник та червоний перець чилі і додали все це за хвилину до того, як зняти бограч з вогню.
Все, бограч готовий. Як бачите, лише 4 кроки і завдяки заправці Торчин® вам не потрібно окремо шинкувати, натирати, тушкувати овочі. Впевнені, що і насичений смак бограчу, який у вас вийде з додаванням заправки, сподобається вам і вашим близьким.
Дайте бограчу трохи настоятись і подавайте гарячим, посипавши зеленню.
До речі, бограч, як і борщ, наступного дня тільки смачніше, тож рекомендуємо готувати із запасом.
Як урізноманітнити бограч
Бограч – це страва, яка відома не тільки в Україні. Друга назва, за якою можна зустріти бограч – це левеш. Традиційно бограч готують у казані на відкритому вогні, але сучасні господині адаптували рецепт до домашнього приготування.
Якщо ви шукаєте різноманітні рецепти бограча, пропонуємо вам ще декілька цікавих варіантів:
- Бограч на салі. Так як за багатьма джерелами автентичний бограч має містити мінімум два види м’яса, то ви можете міксувати пісне м’ясо з салом, яке попередньо треба обсмажити.
- Бограч з додаванням галушок – так у вас вийде ситна і ще більш навариста страва. Такий бограч можна їсти без хліба.
- Бограч з додаванням квасолі – ще один ситний варіант. Квасолю необхідно попередньо замочити.
Ще деякі господині готують бограч у духовці, попередньо обсмаживши м'ясо.
Отже, як бачите, бограч має безліч варіацій приготування і тільки вам вирішувати, яким буде ваш бограч сьогодні.