Рецепти

Брауні

Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
Брауні
prev
next
Брауні
60 хв
5

Інгредієнти:

  • майонез Торчин® "Європейський" – 1 склянка;
  • ванільний цукор – 2 ч.л;
  • какао порошок – 4 ст.л;
  • розпушувач – ½ ч.л;
  • вода ¾ склянки;
  • борошно – 2 склянки;
  • цукор – 1 склянка;
  • сіль – ½ ч.л.

Гаряча кава, кулька ванільного морозива і невеликий шматочок шоколадного тістечка з яскравим смаком і приголомшливою текстурою – ідеальна картина. Брауні перетворить будь-який сніданок на маленьке свято, залишивши в захваті і дорослих, і дітей.
Брауні – це шоколадний десерт з найтоншою хрусткою скоринкою і злегка вологою, соковитою серединою. Це одна з найпопулярніших американських солодощів, яка за час свого існування зазнала безліч перетворень. Сьогодні існує кілька видів брауні, які відрізняються між собою насамперед текстурою серединки – вона варіюється від рідкої, як у шоколадного фондана, до розсипчастої.
 

Етапи приготування брауні
Головна перевага брауні – готується тістечко максимально просто. Вам потрібно тільки замісити шоколадне тісто, на що йде не більше 10 хвилин, а потім просто дочекатися, коли десерт допечеться в духовці.

  1. У мисці змішуємо майонез Торчин "Європейський", до нього додаємо ванільний цукор, розпушувач і звичайний цукор. Усе ретельно перемішуємо.
  2. Далі слід посолити та додати какао. І також усе ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  3. На наступному етапі кількома порціями додаємо воду і постійно перемішуємо до однорідної маси.
  4. Просіваємо борошно і додаємо в тісто для брауні
  5. Підготуйте форму: змастіть її вершковим маслом.
  6. Випікайте брауні за температури 180°С протягом 20-25 хвилин.
  7. Після приготування полийте зверху згущеним молоком, цедрою лимона. Також можна просто посипати цукровою пудрою або додати розтоплену карамель.

Готовий десерт можна подавати з кулькою ванільного морозива або іншим вашим улюбленим топінгом. Страва чудово поєднується з ранковою кавою або вечірнім чаєм. 

Брауни

Цікаві варіації Брауні

Брауні можна приготувати як із какао, так і з якісним чорним шоколадом. Обираючи другий варіант, важливо пам'ятати, що від вибору шоколаду залежатимуть текстура і смак десерту. 

Брауні є самодостатнім смаколиком, проте завжди можна спробувати урізноманітнити строгість класики цікавими доповненнями, які можуть стати одночасно і святковою прикрасою десерту. Ось кілька таких варіантів:

  1. Брауні з кокосом. Кокос ідеально поєднується з чорним шоколадом. Вам потрібно тільки спекти класичні тістечка й остудити їх. Після цього змішайте кокосову стружку зі збитими вершками та згущеним молоком, ретельно перемішайте й рівномірно розподіліть по Брауні. Коли кокосовий шар застигне, полийте тістечко розтопленим шоколадом, остудіть і поріжте на порційні шматочки.
  2. Брауні з маршмелоу й арахісовою пастою. Це дуже солодкий і тягучий десерт, від якого всі залишаться в захваті. Зверху на готові класичні Брауні покладіть маршмелоу і відправте страву в духовку на 10–15 хвилин. Поки маршмелоу плавляться, на водяній бані розтопіть шоколад з арахісовою пастою й полийте топінгом тістечка.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися