Інгредієнти:
- майонез Торчин® "Європейський" – 1 склянка;
- ванільний цукор – 2 ч.л;
- какао порошок – 4 ст.л;
- розпушувач – ½ ч.л;
- вода ¾ склянки;
- борошно – 2 склянки;
- цукор – 1 склянка;
- сіль – ½ ч.л.
Гаряча кава, кулька ванільного морозива і невеликий шматочок шоколадного тістечка з яскравим смаком і приголомшливою текстурою – ідеальна картина. Брауні перетворить будь-який сніданок на маленьке свято, залишивши в захваті і дорослих, і дітей.
Брауні – це шоколадний десерт з найтоншою хрусткою скоринкою і злегка вологою, соковитою серединою. Це одна з найпопулярніших американських солодощів, яка за час свого існування зазнала безліч перетворень. Сьогодні існує кілька видів брауні, які відрізняються між собою насамперед текстурою серединки – вона варіюється від рідкої, як у шоколадного фондана, до розсипчастої.
Етапи приготування брауні
Головна перевага брауні – готується тістечко максимально просто. Вам потрібно тільки замісити шоколадне тісто, на що йде не більше 10 хвилин, а потім просто дочекатися, коли десерт допечеться в духовці.
- У мисці змішуємо майонез Торчин "Європейський", до нього додаємо ванільний цукор, розпушувач і звичайний цукор. Усе ретельно перемішуємо.
- Далі слід посолити та додати какао. І також усе ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
- На наступному етапі кількома порціями додаємо воду і постійно перемішуємо до однорідної маси.
- Просіваємо борошно і додаємо в тісто для брауні
- Підготуйте форму: змастіть її вершковим маслом.
- Випікайте брауні за температури 180°С протягом 20-25 хвилин.
- Після приготування полийте зверху згущеним молоком, цедрою лимона. Також можна просто посипати цукровою пудрою або додати розтоплену карамель.
Готовий десерт можна подавати з кулькою ванільного морозива або іншим вашим улюбленим топінгом. Страва чудово поєднується з ранковою кавою або вечірнім чаєм.
Цікаві варіації Брауні
Брауні можна приготувати як із какао, так і з якісним чорним шоколадом. Обираючи другий варіант, важливо пам'ятати, що від вибору шоколаду залежатимуть текстура і смак десерту.
Брауні є самодостатнім смаколиком, проте завжди можна спробувати урізноманітнити строгість класики цікавими доповненнями, які можуть стати одночасно і святковою прикрасою десерту. Ось кілька таких варіантів:
- Брауні з кокосом. Кокос ідеально поєднується з чорним шоколадом. Вам потрібно тільки спекти класичні тістечка й остудити їх. Після цього змішайте кокосову стружку зі збитими вершками та згущеним молоком, ретельно перемішайте й рівномірно розподіліть по Брауні. Коли кокосовий шар застигне, полийте тістечко розтопленим шоколадом, остудіть і поріжте на порційні шматочки.
- Брауні з маршмелоу й арахісовою пастою. Це дуже солодкий і тягучий десерт, від якого всі залишаться в захваті. Зверху на готові класичні Брауні покладіть маршмелоу і відправте страву в духовку на 10–15 хвилин. Поки маршмелоу плавляться, на водяній бані розтопіть шоколад з арахісовою пастою й полийте топінгом тістечка.