Інгредієнти:
- кетчуп Торчин® «Лагідний» – 3 ст.л.;
- вода – 250 мл;
- томати чері – 8-10 шт.;
- сир – 100-150 г;
- оливки/шинка/хамон
- борошно – 450 г;
- дріжджі живі – 25 г;
- оливкова олія – 3 ч.л.;
- дрібка цукру;
- сіль на смак.
Домашня піца – це одна із популярних страв дитячого свята, відпочинку з друзями або просто як смачна вечеря під час перегляду улюбленого фільму. Усе тому, що варіацій страви існує така безліч, що кожен знайде начинку на свій смак.
Основа піци – тонкий, хрусткий корж, приготованому з найпростішого тіста на основі борошна, води, дріжджів та оливкової олії. Начинка, як правило, включає свіжі томати, моцарелу, базилік та оливкову олію, створюючи гармонійний та збалансований смак. Домашня піца дає можливість експериментувати з різними комбінаціями інгредієнтів, зберігаючи водночас дух традиційної італійської кухні, яка славиться своєю простотою та витонченістю.
Ми пропонуємо приготувати домашню піцу у духовці, де особливого смаку надає кетчуп Торчин® «Лагідний», який використовується замість томатного соусу. Він виготовлений зі стиглих томатів і має у своєму складі чудовий набір спецій: гвоздику, корицю, мускатний горіх, лавровий лист.
Рецепт домашньої піци:
- Для тіста: нагрійте воду до 35°C і розведіть у ній дріжджі – відставте на 5 хвилин.
- У просіяне борошно додайте сіль, цукор, оливкову олію і розведені дріжджі.
- Замісіть еластичне тісто. Вимішуйте 10–15 хвилин, доки воно не стане м’яким і не буде липнути до рук.
- Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте у тепле місце підходити.
- Коли тісто збільшиться вдвічі, обгорніть плівкою та поставте в холодильник.
- За цей час підготуйте начинку. Популярний варіант: твердий сир, шинка, помідори, кетчуп Торчин® «Лагідний», оливки, печериці.
- Діставши з холодильника тісто, розділіть на дві частини, кожну розкатайте в коло і перекладіть в форму, змащену оливковою олією.
- Зверху змастіть тісто кетчупом Торчин® «Лагідний», посипте сиром, розкладіть печериці, нарізані слайсами, шматочки бекону, цибулі, болгарського перцю, оливки та знову посипте тертим сиром.
- Відправте піцу в духовку на 12 хвилин за температури 220°C.
Подавайте одразу, традиційно нарізавши на трикутники. Смачного!
Секрети приготування піци в домашніх умовах
Знаючи секрети приготування класичного тіста для піци, ви зможете в будь-який момент зробити традиційну італійську страву на своїй кухні. Скористайтеся перевіреним рецептом від Торчин.
Ми зібрали для вас декілька корисних порад:
- Тісто для піци можна тримати в холодильнику 2 доби або можна заморозити, а за необхідності розморозити – воно не втратить свої властивості.
- Експериментуйте з начинкою – додавайте улюблені м’ясні інгредієнти: салямі, копченості або залишки запеченої курки, різні овочі на смак, використовуйте різні види сиру.
- Цікавим варіантом буде піца з лососем та шпинатом, а для різноманітності можна приготувати вершковий соус або скористатися готовими соусами від Торчин®.
Домашня піца приготовлена в духовці буде не менш смачною, ніж професійна з печі. Головне не бійтеся, це тільки здається, що приготування піци є складним, ми впевнені, що з кожним вашим разом піца буде виходити все вправніше.