Інгредієнти:
Інгредієнти до соусу:
- кетчуп Торчин® «Чилі» — 100 г;
- кетчуп Торчин® «Лагідний» — 100 г;
- цукор — 30 г;
- лимон — ½ шт.;
- кориця — 10 г.
Інгредієнти до страви:
- куряче філе — 1 шт.;
- болгарський перець — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- огірок — 1 шт.;
- соєвий соус Торчин® «Класичний» Наваро — 50 г;
- часник — 3 зубчики;
- кукурудзяний крохмаль — 3 ст. л.;
- олія — 100 г;
- кунжут — 5 г;
- арахіс — 30 г.
Китайська кухня – це екзотичні страви, які обожнює увесь світ! Наш рецепт курки у кисло-солодкому соусі по-китайськи – кулінарна варіація в азіатському стилі. Куряче філе, свіжі овочі, соєвий соус, два види кетчупу Торчин®, кунжут й арахіс – чудово поєднуються між собою і разом утворюють незабутній смак.
- Куряче філе, болгарський перець, моркву, огірки наріжте середніми шматочками.
- Часник подрібніть.
- Замаринуйте філе та овочі в соєвому соусі з часником. Залиште на 20 хвилин.
- Приготуйте соус: з’єднайте кетчупи, сік і цедру лимона та корицю - тушкуйте 5 хвилин.
- Овочі дістаньте з маринаду та обкачайте (крім огірка) разом з м’ясом в крохмалі.
- Підсмажте на розпеченій олії до хрусткої скоринки.
- Перекладіть у соус, додайте огірки та арахіс - тушкуйте разом 10 хвилин.
- Подавайте, посипавши кунжутом (радимо додати також і зелену цибулю).
Смачного!
Варіації приготування курки по-китайськи
Ці рецепти надають курці смаку та аромату, які характерні для китайської кухні:
- Курка з часником та медом:
Обсмажте курку з тонко нарізаним часником.
Додайте мед, соєвий соус та варіть до загустіння.
- Спайсі курка з чилі:
Обсмажте курку з чилі, імбирним соусом та соєвим соусом.
Прикрасьте кунжутом перед подачею.
- Теріякі курка з грибами:
Замаринуйте курку в теріякі соусі.
Обсмажте разом з грибами та нарізаною зеленою цибулею.