Інгредієнти:
- філе сьомги (макрель, голець, горбуша) — 200 г;
- куряче яйце — 3 шт.;
- яєчний жовток — 1 шт.;
- майонез Торчин® «Європейський» — 4 ст. л.;
- кріп — 20 г;
- сіль, перець — до смаку;
- зелена цибуля — 10 г.
- Тісто:
- майонез Торчин® «Делікатесний» — 50 г;
- сухі дріжджі — 1½ ч. л.;
- борошно вищого ґатунку — 500 г;
- цукор — 60 г;
- сіль — ½ ч. л.;
- молоко (вода) — 250 мл;
- лимонна цедра — ½ лимона.
Підготуйте всі потрібні інгредієнти.
Тісто: у теплому молоці до 35 градусів розвести цукор, дріжджі. Додати просіяне борошно, сіль і замісити тісто. Потім додати майонез, сіль, лимонну цедру. Вимішувати 7—10 хвилин і залишити на 40 хвилин підходити.
Приготуємо начинку: яйця відварити круто. Рибу нарізати шматочками по 3 см й варити до готовності (близько 3—5 хвилин).
Зелену цибулю, кріп, варені яйця, рибу дрібно порізати ножем, посолити, поперчити, додати майонез і змішати. Щойно тісто підійшло, розділити на 10 однакових частин і сформувати вироби круглої форми, притиснути, у середину покласти начинку й защипнути. Потім сформувати кульку й покласти на деко, застеливши його пергаментом. Зробити насічки на поверхні булочок. Дати ще тісту постояти 30 хвилин і випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів протягом 15—20 хвилин.
Смачного!