Рецепти

Ризото з куркою

torchyn-recipes-ryzoto-z-kurkoiu
prev
next
torchyn-recipes-ryzoto-z-kurkoiu
40 хв
4

Інгредієнти: 

  • куряче філе – 2 шт.; 
  • стебло селери – 1 шт.; 
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.; 
  • морква – 1 шт.; 
  • рис – 200 г; 
  • масло вершкове – 60 г; 
  • олія – 30 г; 
  • приправа Торчин® «10 Овочів» – 1 ч. л. на 1/2 літра води. 

Ризото – популярна італійська страва. Ми пропонуємо простий рецепт ризото з куркою на основі овочевого бульйону, який ми приготуємо за допомогою приправи Торчин® «10 Овочів». «10 Овочів» містить шматочки стиглих овочів, зелені та спецій тож бульйон для ризото вийде насиченого овочевого смаку.  

Секрет ризото – бульйон не вливається в рис за раз, а додається невеликими порціями поступово. Кожна наступна порція доливається, коли «вбралася» попередня. 

Для ризото вам знадобиться сорт рису арборіо або карнаролі, вони є у продажу. Так у вас вийде смачна страва з італійським характером. 

Приготування ризото з куркою 

  1. Приготування починається з бульйону, який буде основою ризото. У киплячу воду додати стебло селери і приправу Торчин® «10 Овочів». Варити бульйон 10 хвилин на маленькому вогні. 
  2. Дрібно нарізати цибулю та моркву напівкільцями. 
  3. У пательню з високими бортиками налити рослинну олію та покласти половину порції вершкового масла, десь 30 г, нагрівши їх разом. 
  4. Додати цибулю та обсмажити її на середньому вогні до золотистого кольору. 
  5. Куряче філе, яке попередньо очистили від плівки та прожилок, нарізати невеликими шматочками. 
  6. Додати до пательні філе та моркву. Обсмажити все разом, щоб м'ясо курки підрум’янилося. 
  7. Додати рис, перемішати. Почати підливати гарячий бульйон, невеликими порціями, максимум по півсклянки. 
  8. Робити так від 15 до 30 хвили хвилин, поки ризото не звариться. 
  9. Коли ризото буде повністю готове, додати до нього вершкове масло. 

Подавати до столу ризото з куркою треба одразу гарячим. Можна посипати зверху пармезаном і прикрасити листочками базиліку або петрушки.  

Секрети приготування ризото 

Ми запропонували базовий рецепт ризото з куркою на овочевому бульйоні, який можна швидко приготувати за допомогою приправи Торчин® «10 Овочів». 

Основний секрет ризото – дотримуйтесь принципу повільного приготування. Рідину до рису додавайте порціями. Як тільки перша випарується, доливайте ще. 

Важливо, щоб рідина, яку будете підливати, була гарячою. 

На фінальному етапі приготування ризото з куркою можна додати натертий пармезан. Кількість – на ваш смак. І перемішати, щоб сир розплавився.  

Страва готова, коли рис повністю зварився – він стає м'яким і «тягучим», але сама серединка кожного зерна ледь-ледь тверда. 

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися