Інгредієнти:
- куряче філе – 2 шт.;
- стебло селери – 1 шт.;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- морква – 1 шт.;
- рис – 200 г;
- масло вершкове – 60 г;
- олія – 30 г;
- приправа Торчин® «10 Овочів» – 1 ч. л. на 1/2 літра води.
Ризото – популярна італійська страва. Ми пропонуємо простий рецепт ризото з куркою на основі овочевого бульйону, який ми приготуємо за допомогою приправи Торчин® «10 Овочів». «10 Овочів» містить шматочки стиглих овочів, зелені та спецій тож бульйон для ризото вийде насиченого овочевого смаку.
Секрет ризото – бульйон не вливається в рис за раз, а додається невеликими порціями поступово. Кожна наступна порція доливається, коли «вбралася» попередня.
Для ризото вам знадобиться сорт рису арборіо або карнаролі, вони є у продажу. Так у вас вийде смачна страва з італійським характером.
Приготування ризото з куркою
- Приготування починається з бульйону, який буде основою ризото. У киплячу воду додати стебло селери і приправу Торчин® «10 Овочів». Варити бульйон 10 хвилин на маленькому вогні.
- Дрібно нарізати цибулю та моркву напівкільцями.
- У пательню з високими бортиками налити рослинну олію та покласти половину порції вершкового масла, десь 30 г, нагрівши їх разом.
- Додати цибулю та обсмажити її на середньому вогні до золотистого кольору.
- Куряче філе, яке попередньо очистили від плівки та прожилок, нарізати невеликими шматочками.
- Додати до пательні філе та моркву. Обсмажити все разом, щоб м'ясо курки підрум’янилося.
- Додати рис, перемішати. Почати підливати гарячий бульйон, невеликими порціями, максимум по півсклянки.
- Робити так від 15 до 30 хвили хвилин, поки ризото не звариться.
- Коли ризото буде повністю готове, додати до нього вершкове масло.
Подавати до столу ризото з куркою треба одразу гарячим. Можна посипати зверху пармезаном і прикрасити листочками базиліку або петрушки.
Секрети приготування ризото
Ми запропонували базовий рецепт ризото з куркою на овочевому бульйоні, який можна швидко приготувати за допомогою приправи Торчин® «10 Овочів».
Основний секрет ризото – дотримуйтесь принципу повільного приготування. Рідину до рису додавайте порціями. Як тільки перша випарується, доливайте ще.
Важливо, щоб рідина, яку будете підливати, була гарячою.
На фінальному етапі приготування ризото з куркою можна додати натертий пармезан. Кількість – на ваш смак. І перемішати, щоб сир розплавився.
Страва готова, коли рис повністю зварився – він стає м'яким і «тягучим», але сама серединка кожного зерна ледь-ледь тверда.