Інгредієнти:
- рукола – 100 г;
- помідори чері – 4 шт.;
- приправа Торчин «10 Овочів» - 1 ч.л.;
- брюсельська капуста – 12 шт.;
- яйце пашот - 1 шт.;
- олія оливкова – 2 ст.л.;
- сік половини лимона.
Салат з руколою та яйцем пашот — це гармонійне поєднання свіжої зелені з соковитими томатами та ніжним яйцем пашот, де родзинкою є заправка з додаванням приправи Торчин® «10 овочів». Такий салат чудово підійде для ланчу або легкої вечері. А руколу ви можете замінити на свій улюблений вид листя салату та додати інші інгредиєнти за смаком.
- Відріжте у руколи довгі хвостики та розкладіть її на тарілці.
- Помідори чері розріжте навпіл та покладіть зверху.
- Зваріть брюсельську капусту до готовності – додайте до салату.
- Посипте салат приправою Торчин «10 овочів» та збризніть соком лимона.
- Приготуйте яйце пашот: для цого доведіть воду до кипіння. В піалу покладіть харчову плівку, змастіть її олією та влийте яйце. Згорніть плівку так, щоб яйце було всередині. Покладіть його у киплячу воду і варіть 3 хвилини.
- Полийте салат оливковою олією і покладіть зверху яйце пашот.
Смачного!
Варіанти приготування страви
Салати з руколою популярні завдяки її свіжості, характерному смаку і відмінним харчовим якостям. Є безліч варіацій рецептів салатів, але ми обрали для вас найбільш оригінальні:
- Салат з руколою та пряною яловичиною:
Обсмажте нарізану яловичину з приправами, додайте до руколи, нарізаних помідорів чері, червоної цибулі та пармезану. Заправте оливковою олією та лимонним соком.
- Рукола з гарячим лососем та яйцем пашот:
Покладіть свіжу руколу на тарілку, зверху - обсмажений або запечений лосось та яйце пашот. Заправте оливковою олією та лимонним соком.
- Рукола з авокадо та креветками:
Змішайте руколу з нарізаним авокадо, вареними креветками та помідорами чері. Заправте соусом на основі оливкової олії, лимонного соку та часнику.