Інгредієнти:
- мікс салат — 120 г;
- томати чері — 90 г;
- перепелині яйця — 6 шт.;
- куряче філе смажене — 220 г;
- часник — 15 г;
- розмарин — 2 гілки;
- сіль — 2 г;
- копчена паприка — 2 г;
- рослинна олія — 30 г;
- ром — 50 г (за бажанням для смаження курки); горіх кешью — 30 г.
Інгредієнти для дресінгу:
- мед — 20 г;
- гірчиця Торчин® “Діжонська” — 30 г;
- винний оцет — 10 г;
- сіль — на смак;
- рослинна олія — 50 г.
Як ще смачніше приготувати салат із літньої зелені? Додати курку. Пропонуємо рецепт літнього салату з куркою і помідорами. Він приємно вразить смаком, а готується елементарно.
Тільки уявіть, ніжні шматочки курячої грудки зі смаком копченої паприки з неймовірною скоринкою. А мікс салату і томати чері у поєднанні з медово-гірчичним дресінгом додадуть салату особливої свіжості та приємних винних нот.
За бажанням курку зі скоринкою можна приготувати за допомогою фламбе. Це коли готову страву поливають міцним алкоголем і підпалюють. Оскільки вогонь швидко гасне, то турбуватися про те, що продукти пригорять, не варто.
Готуємо літній салат з куркою і помідорами
- Мікс салату миємо та просушуємо. Томати чері також.
- Відварюємо перепелині яйця в підсоленій воді чотири хвилини. Охолоджуємо та чистимо від шкаралупи.
- Куряче філе треба промити та очистити від прожилок. Просушити паперовим рушником. Нарізати полосками.
- Маринуємо шматочки філе сіллю та копченою паприкою.
- Розігріваємо на сковорідці трохи рослинної олії. Додаємо кілька неочищених зубчиків часнику, які просто злегка розчавити ножем, і гілочки розмарину.
- Викладаємо шматочки курки та обсмажуємо кілька хвилин до готовності.
- За бажанням можна полити невеликою кількістю рому і підпалити, тим самим зробити фламбе. Але й без цього буде смачно.
- У салатницю з глибоким дном кладемо просушене зелене листя. Додаємо томати чері та перепелині яйця (можна розрізати їх навпіл).
- Зверху викладаємо шматочки готового курячого філе.
- Готуємо медово-гірчичний дресінг. У піалу додаємо гірчицю із цілих зерен Торчин® “Діжонська”, мед, винний оцет, сіль. Починаємо вимішувати кулінарним вінчиком, поступово додаючи холодну рослинну олію. Мішаємо до появи однорідної консистенції.
- Поливаємо салат готовою заправкою та посипаємо горішками кеш’ю, які можна трошечки побрібнити за бажанням.
Дивіться відео-рецепт приготуванню салату з куркою і помідорами.
Секрети фламбе
Фламбе — вишуканий прийом, суть якого полягає в обливанні готової страви алкоголем, підпалюванні та короткочасному горінні. Каталізатором горіння є міцні алкогольні напої, такі як віскі, коньяк, ром, джин. Вони швидко спалахують, яскраво горять і швидко загасають.
Фламбе дарує страві м'яку і хрустку скоринку. Маємо для вас декілька порад, як зробити фламбе курки для нашого рецепта:
- Краще вибирати ємності з нержавіючої сталі або непокритого чавуну.
- Використовуйте посуд з довгою ручкою.
- Для підпалювання варто брати не запальничку, а довгі камінні сірники.
- Алкоголь додають до вже готової страви, вона має бути гарячою.
- Коньяк, віскі та ром горять по-різному.
- Для отримання суперхрусткої скоринки посипте вашу страву невеликою кількістю цукру.
- Погасити вогонь найкраще, накривши кришкою.