Рецепти

Салат з куркою і помідорами

Salat_kurka
Salat_kurka
Salat_kurka
salat_kurka
prev
next
salat_kurka

Інгредієнти:

  • мікс салат — 120 г;
  • томати чері — 90 г;
  • перепелині яйця — 6 шт.;
  • куряче філе смажене — 220 г;
  • часник — 15 г;
  • розмарин — 2 гілки;
  • сіль — 2 г;
  • копчена паприка — 2 г;
  • рослинна олія — 30 г;
  • ром — 50 г (за бажанням для смаження курки); горіх кешью — 30 г.

Інгредієнти для дресінгу:

  • мед — 20 г;
  • гірчиця Торчин® “Діжонська” — 30 г;
  • винний оцет — 10 г;
  • сіль — на смак;
  • рослинна олія — 50 г.

Як ще смачніше приготувати салат із літньої зелені? Додати курку. Пропонуємо рецепт літнього салату з куркою і помідорами. Він приємно вразить смаком, а готується елементарно.

Тільки уявіть, ніжні шматочки курячої грудки зі смаком копченої паприки з неймовірною скоринкою. А мікс салату і томати чері у поєднанні з медово-гірчичним дресінгом додадуть салату особливої свіжості та приємних винних нот.

За бажанням курку зі скоринкою можна приготувати за допомогою фламбе. Це коли готову страву поливають міцним алкоголем і підпалюють. Оскільки вогонь швидко гасне, то турбуватися про те, що продукти пригорять, не варто.

Готуємо літній салат з куркою і помідорами

  1. Мікс салату миємо та просушуємо. Томати чері також.
  2. Відварюємо перепелині яйця в підсоленій воді чотири хвилини. Охолоджуємо та чистимо від шкаралупи.
  3. Куряче філе треба промити та очистити від прожилок. Просушити паперовим рушником. Нарізати полосками.
  4. Маринуємо шматочки філе сіллю та копченою паприкою.
  5. Розігріваємо на сковорідці трохи рослинної олії. Додаємо кілька неочищених зубчиків часнику, які просто злегка розчавити ножем, і гілочки розмарину.
  6. Викладаємо шматочки курки та обсмажуємо кілька хвилин до готовності.
  7. За бажанням можна полити невеликою кількістю рому і підпалити, тим самим зробити фламбе. Але й без цього буде смачно.

     

    Salat_Kurka

     

  8. У салатницю з глибоким дном кладемо просушене зелене листя. Додаємо томати чері та перепелині яйця (можна розрізати їх навпіл).
  9. Зверху викладаємо шматочки готового курячого філе.
  10. Готуємо медово-гірчичний дресінг. У піалу додаємо гірчицю із цілих зерен Торчин® “Діжонська”, мед, винний оцет, сіль. Починаємо вимішувати кулінарним вінчиком, поступово додаючи холодну рослинну олію. Мішаємо до появи однорідної консистенції.

     

    Salat_Kurka

     

  11. Поливаємо салат готовою заправкою та посипаємо горішками кеш’ю, які можна трошечки побрібнити за бажанням.

     

    Salat_Kurka

     

Дивіться відео-рецепт приготуванню салату з куркою і помідорами.

Секрети фламбе

Фламбе — вишуканий прийом, суть якого полягає в обливанні готової страви алкоголем, підпалюванні та короткочасному горінні. Каталізатором горіння є міцні алкогольні напої, такі як віскі, коньяк, ром, джин. Вони швидко спалахують, яскраво горять і швидко загасають.

Фламбе дарує страві м'яку і хрустку скоринку. Маємо для вас декілька порад, як зробити фламбе курки для нашого рецепта:

  • Краще вибирати ємності з нержавіючої сталі або непокритого чавуну.
  • Використовуйте посуд з довгою ручкою.
  • Для підпалювання варто брати не запальничку, а довгі камінні сірники.
  • Алкоголь додають до вже готової страви, вона має бути гарячою.
  • Коньяк, віскі та ром горять по-різному.
  • Для отримання суперхрусткої скоринки посипте вашу страву невеликою кількістю цукру.
  • Погасити вогонь найкраще, накривши кришкою.
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися