Рецепти

Салат зі шпротами

salat_zi_shprotamy
prev
next
salat_zi_shprotamy

Інгредієнти:

  • шпроти в олії – 1 банка;
  • цибуля – 3 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • яйце – 2 шт.;
  • майонез Торчин ® “Європейський” – 50 г;

Якщо ви плануєте святкове меню і раптом підкралась ностальгія по грінкам зі шпротами, культовій новорічній страві дитинства, маємо цікавий рецепт салату зі шпротами. Він і ностальгію задовольнить, і приємно здивує. А головне, його можна сміливо віднести до категорії салатів миттєвого приготування.

Щоб зробити салат зі шпротами вам потрібні лише баночка шпротів, яйця, цибулина і трохи майонезу для заправки. Вуаля, свято на столі!

Приготування салату зі шпротами

  1. Відваріть два яйця, щоб жовток був твердої консистенції. Остудіть у холодній воді.
  2. Відкрийте баночку зі шпротами і злийте олію. Перекладіть шпроти у тарілку та добре розімніть виделкою. Нам потрібна однорідна рибна консистенція. 
  3. Наріжте дрібненько цибулю. Можна використовувати будь-яку на ваш розсуд - цибулю-шалот, синю або ріпчасту. Остання відрізняється від своїх подруг у родині більш насиченим та різким смаком. Тому рекомендуємо залити її кипятком на декілька хвилин чи просто обдати кипятком. Цей простий крок пом’якшить пекучість і різкий запах сирої ріпчастої цибулі.
  4. Очистіть охолоджені яйця та наріжте дрібними кубиками.
  5. У салатну миску кладемо розім’яті шпроти, додаємо цибулю, яйця і видавлюємо зубчик часнику. Далі заправляємо майонезом Торчин ® “Європейський”, можна додати дрібку солі та чорного перцю за смаком. Ретельно перемішайте і все, смакота готова.

Салат зі шпротами стане прекрасно закускою на новорічному столі. Також по класиці, можна намастити його на підсмажені гріночки з гречаного чи білого багету.

На що звертати увагу при виборі шпрот

Під словом “шпроти” зазвичай розуміють не сорт риби, а тип її приготування. Це рибні консерви з будь-якої копченої дрібної рибки у маслі.

Готуючи салат зі шпротів важливо використовувати консерву хорошої якості. За складом консерва має містити лише рибу (найчастіше це кілька або салака), рослинне масло та сіль.

Якісні шпроти мають легкий золотистий відтінок, а кожна рибка повинна бути однакового розміру та цілою за своєю структурою. Звісно, в ідеалі, брати шпроти у скляній банці чи металевій з прозорою кришкою. Тоді на власні очі можна розглянути якість риби. Відкривши консерву, ви маєте відчути легкий приємний запах з нотами диму. Також важливо, щоб шкірка рибки не лопалась і не відшаровувалась.

Тара консерви має бути без деформацій, без іржі, з ідеальними швами. Відкриту баночку консерви варто зберігати у холодильнику до трьох діб.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися