
Інгредієнти
- куряче філе — 400 г;
- болгарський перець — 1 шт.;
- средня морква — 1шт.;
- капуста пекінська — 80 г;
- олія для смаження — 1 ст.л.;
- cоус «Торчин» з медом та карамелізованою цибулею — 1 уп.;
- кунжут — щоб подати 1 ст.л.
М’ясо птиці, зокрема курки, є універсальним продуктом, який в Україні заведено смажити, тушкувати, запікати, використовувати для приготування бульйонів, супів та рагу. У цьому рецепті розповімо, як приготувати смачну курку в карамельному соусі. Ця страва має цікавий солодкуватий смак, збалансований нейтральними нотами овочів.
Цей рецепт стане в пригоді для святкового столу, адже карамелізована курка — це дуже незвичайно. З іншого боку, курка в карамельному соусі може стати улюбленою стравою на обід у повсякденному житті. Ніжне м’ясо, солодкий соус і корисні овочі допоможуть зробити раціон сім’ї поживним, водночас смачним.
Подібні рецепти характерні для азійської кухні, карамелізовану курку часто готують у східних ресторанах. У даному рецепті використовується куряче філе, але ви можете замінити цю частину курки на будь-яку іншу — підійдуть крила, стегна, гомілки. Залежно від того, яку частину курки готуватимете, варіюється час термічної обробки.
Рецепт карамелізованої курки: як готують страву
Для того, щоби приготувати курку в карамельному соусі, використовують попереднє маринування птиці або обсмажують м’ясо на сковороді відразу в карамельному соусі. Існують варіанти приготування карамелізованої курки на грилі — однак зробити на відкритому вогні однорідну карамельну скоринку дуже складно.
Курка в карамельному соусі поєднується з різними овочами. До неї підходять томати, червоний перець, цибуля, морква, ріпа та гарбуз. Ви можете приправити страву різними спеціями: сушеним базиліком, імбиром, майораном, материнкою та практично будь-якою пряністю. Для створення карамельної скоринки знадобиться цукор, а також якісний соєвий соус. Унаслідок чого карамелізована курка виходить пряна, солодкувата, з легкою гостротою — справжня ресторанна страва.
Курка в карамелі: інгредієнти
Для того щоби приготувати карамелізовану курку, вам знадобиться:
- куряче філе — 400 г;
- болгарський перець — 1 шт.;
- средня морква — 1шт.;
- капуста пекінська — 80 г;
- олія для смаження — 1 ст.л.;
- cоус «Торчин» з медом та карамелізованою цибулею — 1 уп.;
- кунжут — щоб подати 1 ст.л.
Карамелізована курка: покроковий рецепт
- Філе треба промити та очистити від прожилок. Просушити паперовим рушником. Нарізати полосками.
- Капусту нарізаємо квадратами, перець нарізати кільцями, а моркву кружочками.
- У розігріту сковороду необхідно налити олію та викласти нарізану курку.
- Смажимо на великому вогні близько 5 хвилин до отримання золотої скоринки. Якщо витримати цю технологію, курка в карамельному соусі буде сочною та апетитною на вигляд.
- Додайте до філе на сковороді овочі та обсмажуйте, поміщуючи, ще 3 хвилини.
- На останньому етапі необхідно додати вершки, cоус «Торчин» з медом та карамелізованою цибулею. Потім добре перемішати курку в карамельному соусі та смажити близько 2 хвилин.
Сервірують карамелізовану курку на індивідуальній тарілці, посипаючи зернами кунжуту. Як гарнір можна подати рис або макаронні вироби. По суті, наявність овочів у складі цих ласощів робить курку в карамельному соусі самостійною ситною стравою.