Інгредієнти:
- печериці – 600 г;
- морква – 1 шт.;
- кетчуп «Чилі» від Торчин – 1 ст. л.;
- вода – 600 мл;
- сіль – 1 ст. л.;
- цукор – 2 ст. л.;
- часник – 2 зубчики;
- оцет – 3 ст. л.;
- перець духмяний – 1 ч. л.;
- кріп, листя хрону, лавровий лист, листя чорної смородини.
Ми впевнені, що ви вже багато що маринували з кетчупом «Чилі» від Торчин: огірки, кабачки помідори. А чи пробували ви замаринувати печериці з кетчупом чилі. Цей рецепт маринованих печериць з чилі абсолютно фантастичний, пікантний, гострувато-солодкий.
Покроковий рецепт маринованих печериць
- Підготуємо печериці та інші інгредієнти. Печериці потрібно обмити і просушити. Моркву нарізати кружальцями. Якщо морква велика, можна кружальця перерізати навпіл, щоб вони краще потрапляли у банку.
- Ставимо воду на вогонь і коли вода закипить, додаємо нарізану моркву, сіль, цукор, лавровий лист, духмяний перець і кетчуп чилі.
- Коли маринад закипить, додаємо промиті печериці. Печириці мають прокипіти у маринаді близько 15 хвилин. Поки гриби варяться у маринаді нарізаємо слайсами часник.
- Підготуйте стерилізовані банки. Найшвидше їх можна простерилізувати за допомогою духовки. У стерилізовані банки кладемо листя хрону, кріп, листя чорної смородини, нарізаний часник.
- Проварені гриби разом з морквою закладаємо у банки, заливаємо маринадом і безпосередньо у банку наливаємо оцет. Прикриваємо кришкою і прокручуємо банку, щоб розмішався оцет.
- Останній важливий крок перед тим, щоб закрутити кришку – додавання олії. Олія буде додатковим консервантом і допоможе краще зберегти смак маринованих печериць, Тому знімаємо кришку і додаємо зверху по 1 столовій ложці соняшникової олії. Після цього щільно закриваємо банки кришками і ставимо їх охолонути.
Печериці досить швидко промаринуються, вже десь через два тижні їх можна вживати в їжу. Також зазначимо, що огірки за цим рецептом мають вийти пружними, цьому посприяє кетчуп чилі у рецепті. Але також ви маєте контролювати, щоб огірки не варились у маринаді більше зазначеного часу у рецепті.
Подавати мариновані печериці можна додавши зелень, цибулю, часник. Вони можуть бути подані, як смачна закуска, та як доповнення до основної страви.