
Інгредієнти:
- Філе куряче — 400–500 г
- Перець болгарський — 1 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Огірок середніх розмірів — 1 шт.
- Капуста пекінська — 2–3 листків (за бажанням — замінити будь-якими салатним листям)
- Соус для приготування Торчин® з томатами, розмарином і орегано — 1 упаковка
- Лаваш — 2 шт.
- Олія для смаження — 1–2 ст. л.
- Сметана — 2 ч.л. (за бажанням)
Останнім часом великої популярності набуває так званий корисний фаст-фуд. До нього належить шаурма, фахітос і, звичайно ж, буріто. Буріто — це кукурудзяна мексиканська перепічка з начинкою з овочів і рубаним м’ясом. Пісний коржик, доповнений свіжими овочами та м’ясом без глибокого прожарювання — це ситна та одночасно корисна страва, адже в її складі відсутні шкідливі соуси, додатковий цукор і холестерин. Ще один плюс буріто — простота приготування. Мексиканську закуску можна швидко приготувати вдома за 15–20 хвилин, і нагодувати всю сім’ю незвичайним обідом або вечерею. Однієї порції буде достатньо для насичення дорослої людини — тому нема потреби готувати додатковий гарнір або суп.
Яким буває буріто
Як і будь-які національні страви, рецепт буріто відрізняється залежно від географії приготування. Основні складові залишаються незмінними: м’ясо, приготоване на грилі або сковороді, овочі й коржик. У північних регіонах Мексики заведено поливати корж рідким червоним соусом чилі або Енчіладою. У центральній — навпаки, готується суха тортилья без соусів, приправлена великою кількістю сиру. Широко розповсюджений рецепт фрі буріто, де коржик обсмажують у фритюрі. З овочів використовують салатні листя, боби, кукурудзу, болгарський перець. У якості білкової складової — м’ясо птиці або свинини, рідше — яловичу вирізку. Розуміючи основні правила приготування буріто — а вони дуже прості — можна експериментувати з різними начинками й соусами, і кожен раз створювати нову страву.
Як приготувати буріто: інгредієнти
Пропонуємо приготувати буріто з куркою, адже вона не вимагає тривалої термічної обробки й дасть змогу скоротити час на приготування. Вам знадобитися:
- Філе куряче — 400–500 г
- Перець болгарський — 1 шт.
- Головка солодкої цибулі — 1 шт.
- Огірок середніх розмірів — 1 шт.
- Капуста пекінська — 2–3 листків (за бажанням — замінити будь-якими салатним листям)
- Соус для приготування Торчин® з томатами, розмарином і орегано — 1 упаковка
- Лаваш — 2 шт.
- Олія для смаження — 1–2 ст. л.
- Сметана — 2 ч.л. (за бажанням)
Цей рецепт буріто з куркою рекомендований на 4 порції.
Як готувати буріто: покроковий рецепт
- Куряче філе нарізати соломкою товщиною до 1,5 см.
- Нарізати овочі: капусту великими квадратами, перець тонкою соломкою, огірки кільцями. Цибулю розрізати навпіл і порізати тонкими півкільцями.
- На сковороду вилити олію для смаження. Обсмажувати курячі скибочки 10–12 хвилин, щоби м’ясо повністю побіліло. Для приготування традиційного буріто з куркою потрібно використовувати високий вогонь. Так м’ясо птиці добре підсмажиться зовні, але залишиться соковитим всередині.
- Додати в сковороду соус для приготування Торчин® з томатами, розмарином і орегано. Ретельно перемішати, накрити кришкою й тушкувати на низькому вогні ще 10 хвилин.
- На лаваш викласти капусту, покласти кілька скибочок курки. Зверху присипати соломкою перцю, цибулею й часточками огірка.
- Загорнути буріто в конверт і відразу подати до столу. За бажанням можна обпалити готову страву на сухій сковороді. Так коржик стане хрусткою й буде нагадувати страву, приготовану на грилі.
Сервірують буріто на великому плоскому блюді. Ви можете подати до буріто сметану, соус чилі або кетчуп. Кожен член сім’ї додає заправку за бажанням.