Рецепти

Мексиканське буріто

Мексиканське буріто
prev
next
Мексиканське буріто

Інгредієнти:

  • Філе куряче — 400–500 г
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Огірок середніх розмірів — 1 шт.
  • Капуста пекінська — 2–3 листків (за бажанням — замінити будь-якими салатним листям)
  • Соус для приготування Торчин® з томатами, розмарином і орегано — 1 упаковка
  • Лаваш — 2 шт.
  • Олія для смаження — 1–2 ст. л.
  • Сметана — 2 ч.л. (за бажанням)

Останнім часом великої популярності набуває так званий корисний фаст-фуд. До нього належить шаурма, фахітос і, звичайно ж, буріто. Буріто — це кукурудзяна мексиканська перепічка з начинкою з овочів і рубаним м’ясом. Пісний коржик, доповнений свіжими овочами та м’ясом без глибокого прожарювання — це ситна та одночасно корисна страва, адже в її складі відсутні шкідливі соуси, додатковий цукор і холестерин. Ще один плюс буріто — простота приготування. Мексиканську закуску можна швидко приготувати вдома за 15–20 хвилин, і нагодувати всю сім’ю незвичайним обідом або вечерею. Однієї порції буде достатньо для насичення дорослої людини — тому нема потреби готувати додатковий гарнір або суп.

Яким буває буріто

Як і будь-які національні страви, рецепт буріто відрізняється залежно від географії приготування. Основні складові залишаються незмінними: м’ясо, приготоване на грилі або сковороді, овочі й коржик. У північних регіонах Мексики заведено поливати корж рідким червоним соусом чилі або Енчіладою. У центральній — навпаки, готується суха тортилья без соусів, приправлена великою кількістю сиру. Широко розповсюджений рецепт фрі буріто, де коржик обсмажують у фритюрі. З овочів використовують салатні листя, боби, кукурудзу, болгарський перець. У якості білкової складової — м’ясо птиці або свинини, рідше — яловичу вирізку. Розуміючи основні правила приготування буріто — а вони дуже прості — можна експериментувати з різними начинками й соусами, і кожен раз створювати нову страву.

Як приготувати буріто: інгредієнти

Пропонуємо приготувати буріто з куркою, адже вона не вимагає тривалої термічної обробки й дасть змогу скоротити час на приготування. Вам знадобитися:

  • Філе куряче — 400–500 г
  • Перець болгарський — 1 шт.
  • Головка солодкої цибулі — 1 шт.
  • Огірок середніх розмірів — 1 шт.
  • Капуста пекінська — 2–3 листків (за бажанням — замінити будь-якими салатним листям)
  • Соус для приготування Торчин® з томатами, розмарином і орегано — 1 упаковка
  • Лаваш — 2 шт.
  • Олія для смаження — 1–2 ст. л.
  • Сметана — 2 ч.л. (за бажанням)

Цей рецепт буріто з куркою рекомендований на 4 порції.

Як готувати буріто: покроковий рецепт

  1. Куряче філе нарізати соломкою товщиною до 1,5 см.
  2. Нарізати овочі: капусту великими квадратами, перець тонкою соломкою, огірки кільцями. Цибулю розрізати навпіл і порізати тонкими півкільцями.
  3. На сковороду вилити олію для смаження. Обсмажувати курячі скибочки 10–12 хвилин, щоби м’ясо повністю побіліло. Для приготування традиційного буріто з куркою потрібно використовувати високий вогонь. Так м’ясо птиці добре підсмажиться зовні, але залишиться соковитим всередині.
  4. Додати в сковороду соус для приготування Торчин® з томатами, розмарином і орегано. Ретельно перемішати, накрити кришкою й тушкувати на низькому вогні ще 10 хвилин.
  5. На лаваш викласти капусту, покласти кілька скибочок курки. Зверху присипати соломкою перцю, цибулею й часточками огірка.
  6. Загорнути буріто в конверт і відразу подати до столу. За бажанням можна обпалити готову страву на сухій сковороді. Так коржик стане хрусткою й буде нагадувати страву, приготовану на грилі.

Сервірують буріто на великому плоскому блюді. Ви можете подати до буріто сметану, соус чилі або кетчуп. Кожен член сім’ї додає заправку за бажанням.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися