Рецепти

Розсольник

Розсольник
prev
next
Розсольник
90 хв
8

Класичний розсольник — інгредієнти

Якщо ви хочете спробувати традиційний рецепт, варто дізнатися, як приготувати класичний розсольник. Готувати його досить просто — для класичного розсольнику вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • Яловичина або свинина — 400 гр;
  • Солоні або мариновані огірки — 4 шт;
  • Розсіл — півсклянки;
  • Морква — 2 шт;
  • Картопля — 4 шт;
  • Перлова крупа — 150 гр;
  • Цибуля — 1 шт;
  • Заправка «Торчин» із маринованими огірками — 1 уп;
  • Сіль, перець — на свій смак;
  • Свіжа зелень — для прикраси.

Етапи приготування розсольнику

Для приготування розсольнику, дотримуйтесь простих вказівок:

  1. Відварити м’ясо упродовж 1,5 години для приготування наваристого бульйону;
  2. Ретельно промити та відварити крупу до повної готовності;
  3. Огірки за необхідності очистити від щільної шкірки та великого насіння й нарізати невеликим кубиком;
  4. Картоплю, цибулю й моркву очистити й нарізати середніми кубиками (моркву можна натерти на тертці);
  5. На розігріту сковороду додати олію для смаження й цибулю з морквою, пасерувати до золотистого. Для додання більш вираженого смаку в засмажку додати заправку від «Торчин» із маринованими огірками, після чого залити невеликою кількістю окропу й тушкувати 10 хвилин;
  6. М’ясний бульйон процідити, вийняти м’ясо, довести до кипіння. Далі покласти картоплю і варити приблизно 15 хвилин;
  7. Додати в бульйон відварену крупу, нарізані огірки, заправити засмажкою й розсолом. Перемішати суп, додати сіль і перець на свій смак;
  8. М’ясо нарізати на шматочки, обсмажити до легкої скоринки й додати в суп;
  9. Дати розсольнику настоятися 15 хвилин, після чого прикрасити зеленню й подавати на стіл.

Приготування розсольнику не вимагає знання складних кулінарних процесів або екзотичних продуктів. Це проста, ситна й неймовірно смачна страва з особливою кислинкою, підкреслити яку вам допоможе заправка «Торчин» із маринованими огірками.

Рассольник

Варіанти рецепта розсольнику

Рецепт розсольнику знайомий багатьом із дитинства, а його смак викликає ностальгічні спогади.

Насправді приготування розсольнику таке ж варіативне, як і приготування борщу — у кожної господині свій власний перевірений рецепт, тому багато сперечаються про те, як же все-таки правильно його готувати.

Найзнаменитіші рецепти розсольнику — це класичний, московський і ленінградський. У московському рецепті розсольнику немає звичної картоплі, але зате більше зелені (щавлю, шпинату або салату). У ленінградському рецепті прийнято обов’язково використовувати яловичину, коли класичний можна готувати й зі свининою. Також у ленінградський розсольник нерідко додають тельбухи (печінку, нирки).

Тим, хто дотримується посту або вегетаріанства, сподобається пісний розсольник із грибами, де замість м’яса можна додати будь-які улюблені гриби.

Розсольник

Розсольник — одне з найвідоміших і традиційних страв російської кухні. Мало хто не знає, що таке розсольник, адже його готують практично в кожній родині нарівні з такими знаменитими супами, як борщ, солянка або борщ. Розсольник обов’язково має бути наваристим і густим. Тому його варять на м’ясному бульйоні з додаванням перлової, рідше рисової, крупи. Але головна родзинка розсольнику — це солоні огірки. Саме вони надають супу характерний кислуватий смак, від якого просто течуть слинки.

Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися