Рецепти

Сирний суп із сухариками

Сирний суп із сухариками
20 хв
2

Класичний рецепт сирного супу: інгредієнти

Ми вже говорили про те, що класичного рецепта страви не буває — тертий сир додають до різних видів супів. Водночас існує найпростіший і, мабуть, тому найбільш популярний варіант першої страви.

Як приготувати класичний сирний суп? Обов’язково запасіться такими інгредієнтами:

  • рослинна олія — 3 ст.л.;
  • ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • твердий або плавлений сир (на ваш смак) — 60 г;
  • вода — 1,5 л;
  • картопля — 3 шт.;
  • приправа Торчин «10 овочів» — 1 ч.л.;
  • часник — 2 зубчики;
  • домашні сухарики з білого хліба — для подачі;
  • сіль, перець — на свій смак.

З такої кількості продуктів у вас вийдуть 3 порції смачного сирного супу.

Етапи приготування

Як готувати сирний суп із найпопулярнішого рецепта? Весь процес приготування відніме у вас не більше півгодини. Головне — попередньо підготувати всі інгредієнти. Готується страва в кілька етапів:

  1. Помийте й очистіть овочі.
  2. Картоплю дрібно поріжте кубиками та відправте варитися на середньому вогні.
  3. У сковороду налийте олію, додайте натерту на чималій тертці моркву, дрібно порізану цибулину, пару зубчиків подрібненого часнику.
  4. Обсмажувати овочі потрібно упродовж 5–7 хвилин.
  5. Додайте засмажку до картоплі та продовжуйте готувати суп на повільному вогні.
  6. Натріть на чималій тертці сир, за 3 хвилини до готовності додайте його в каструлю. Ретельно перемішайте.
  7. Додайте в сирний суп сіль, перець і ароматну приправу Торчин «10 овочів», яка подарує страві багатий смак внаслідок поєднання сушених овочів і прянощів.
  8. Вимкніть вогонь і залиште сирний суп настоятися 3–5 хвилин. Подавайте з домашніми сухарями, натертими часником.

Якщо у вашій родині не сильно шанують звичайний суп, шматочок сиру зможе помітно урізноманітнити страву та зробити її улюбленою не тільки для дорослих, але і для дітей. А головне — експериментувати можна скільки завгодно, додаючи до супу м’ясо, ковбасні вироби, морепродукти. На сирний аромат, який буде виходити з каструлі, неодмінно «злетяться» всі домочадці.

Сырный суп

Варіанти приготування

По суті, будь-який суп, до складу якого входить сир, можна назвати сирним. Тобто одного єдиного варіанта, який би вважався класичним, не існує. А все тому, що сир здатний перетворити практично кожну першу страву. Нам вдалося зібрати кілька цікавих рецептів, щоб ви могли урізноманітнити список перших страв у сімейному меню:

  1. Сирний суп із креветками — проста, але водночас  дуже оригінальна і вишукана страва. Для її приготування вам знадобиться стандартний набір овочів (цибулина, морква, картопля, часник) плавлений сир і заздалегідь відварені або обсмажені зі спеціями креветки.
  2. Сирний суп із фрикадельками. Така страва виходить поживною і є повноцінним обідом або вечерею. Фрикадельки насичують організм, а сир дає приємний вершковий смак і аромат. Як приготувати сирний суп із фрикадельками? Готується він просто — по суті, до класичного супу з фрикадельками за пару хвилин до готовності додають натертий на чималій тертці плавлений сир.
  3. Сирний суп із вермішеллю й сосисками. Така страва стане улюбленими ласощами для кожного члена сім’ї. Просто додайте в суп дрібно порізані або попередньо обсмажені сосиски та трохи вермішелі, поваріть хвилин 5, після чого додайте натертий плавлений сир. Ще через 2 хвилини у вас буде готовий наваристий апетитний суп.

Сирний суп

Сирний суп — це різновид першої страви, обов’язковим компонентом якого є розплавлений у киплячій воді сир. Можна використовувати різні його види — від твердого пармезану до маасдаму, або навіть брусків плавленого сиру.

Сьогодні існує безліч рецептів і видів сирного супу. Страва подається як у класичному варіанті, так і у вигляді пюре, готується з м’ясом або без, приправляється цікавими спеціями й заправками. Це дає смогу господаркам експериментувати й кожен раз готувати новий, але водночас все такий же смачний і ситний сирний суп для всієї родини.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати класичний сирний суп, а також занотуєте для себе кілька більш оригінальних і цікавих рецептів страви.