Рецепти

Теплий салат із курячої печінки з солодким перцем

Теплий салат із курячої печінки з солодким перцем
30 хв
2

Інгредієнти:

  • Куряча печінка — 120 г
  • Борошно — 1 столова ложка
  • Цукор — 1 чайна ложка
  • Винний оцет — ½ чайної ложки
  • Болгарський перець — 80 г
  • Синя цибуля — 60 г
  • Морква — 80 г
  • Стебло селери — 40 г
  • Соняшникова олія — 40 г
  • Зелена цибуля — 10 г
  • Часник — 3 г
  • Приправа «10 овочів» — 3 столові ложки
  1. Нарізати перець і моркву соломкою, цибулю — часточками, селеру — скибочками, часник подрібнити за допомогою преса.
  2. У борошно додати щіпку приправи і в цій суміші обкачати печінку.
  3. Викласти печінку на деко, застелене пергаментним папером, навколо неї викласти овочі.
  4. Приправу змішати з соняшниковою олією, оцтом, часником і цукром. Суміш вилити на овочі й печінку.
  5. Запікати в розігрітій духовці за температури 200 градусів протягом 20 хвилин.
  6. Нарізати цибулю й посипати нею страву перед тим, як подавати на стіл.

Теплий салат з печінкою - чудова альтернатива важким стравам. Секрет - у комбінації інгредієнтів. Ніжна куряча печінка, солодкувата морква та перець, свіжа й хрустка селера - легкий салат для невимушеного вечора. Овочі у поєднанні з приправами надають печінці особливого смаку. Оригінально і так не схоже на давно знайоме олів’є чи вінігрет. Залийте усі компоненти сумішшю з оливкової олії, спецій, оцту та цукру. Запікайте у духовці 20 хвилин й одразу подавайте до столу. Просто та ефектно!