Рецепти

Запечений цибулевий суп

Запечений цибулевий суп
Запечений цибулевий суп
Запечений цибулевий суп
Запечений цибулевий суп
Запечений цибулевий суп
prev
next
Запечений цибулевий суп
50 хв
4

Інгредієнти: 

  • бульйон або вода – 630 мл; 
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.; 
  • цибуля-порей – 1 шт.; 
  • майонез Торчин® «Європейський» – 150 г; 
  • вершкове масло – 60 г; 
  • хліб (сухарики) – 15 г; 
  • сіль, цукор, перець, коріандр, чебрець – по 3 г. 

Запечений цибулевий суп – класична страва французької кухні, яку готують переважно восени та взимку, оскільки він чудово зігріває в холодну пору року. Особливість цієї страви полягає у тривалому карамелізуванні цибулі, що надає супу глибокого солодкуватого смаку та аромату.  

В нашому рецепті ми пропонуємо приготувати цибулевий суп з двох видів цибулі з додаванням спецій і майонезу Торчин® «Європейський», що надасть супу вершкового смаку і запашного аромату. 

 

Рецепт цибулевого супу: 

  1. Ріпчасту цибулю очистьте, посипте спеціями та загорніть кожну цибулину окремо у фольгу. Запікайте у духовці за температури 180 градусів. 
  2. Білу частину цибулі порей наріжте тонкими слайсами. 
  3. Розігрійте у сотейнику вершкове масло і карамелізуйте цибулю порей, посипавши цукром, до золотистого кольору. 
  4. Запечену ріпчасту цибулю наріжте на шматочки, додайте до цибулі порей. Також додайте майонез Торчин «Європейський» та воду. Перебийте все занурювальним блендером до однорідності. 
  5. Для більш гладкої текстури можна цибулевий суп протерти через сито. 
  6. Voila! Запечений цибулевий суп готовий! 

Подавайте його, прикрасивши зверху сухариками. Часто до такого супу подають хрумкі грінки з багета, запечені з сиром. Смачного! 

Рекомендації приготування 

Головний секрет – у виборі сорту цибулі та техніці.  

  • Цибулю краще обирати білу – вона солодка, ніжна та соковита. Завдяки чому її можна карамелізувати без додавання цукру. Дуже важливо нарізати її тонкими слайсами. 
  • Для підсилення смаку французи часто додають в цибулевий суп біле вино та портвейн. А для того, щоб він був густішим – трохи борошна. 
  • І, звісно, смачнішим буде приготовлений на суп бульйоні: яловичому або курячому. 
  • Подають цибулевий суп зазвичай так: зверху кладуть грінки, посипають тертим сиром, часто обирають грюєр через насичений та пікантний смак, після чого запікають у духовці до золотистої скоринки. 

Приготуйте класичний французький цибулевий суп, скориставшись порадами від Торчин, і насолоджуйтесь в холодну пору року.

 
Коментарі
Щоб залишити коментар необхідно Авторизуватися