Інгредієнти:
- бульйон або вода – 630 мл;
- цибуля ріпчаста – 2 шт.;
- цибуля-порей – 1 шт.;
- майонез Торчин® «Європейський» – 150 г;
- вершкове масло – 60 г;
- хліб (сухарики) – 15 г;
- сіль, цукор, перець, коріандр, чебрець – по 3 г.
Запечений цибулевий суп – класична страва французької кухні, яку готують переважно восени та взимку, оскільки він чудово зігріває в холодну пору року. Особливість цієї страви полягає у тривалому карамелізуванні цибулі, що надає супу глибокого солодкуватого смаку та аромату.
В нашому рецепті ми пропонуємо приготувати цибулевий суп з двох видів цибулі з додаванням спецій і майонезу Торчин® «Європейський», що надасть супу вершкового смаку і запашного аромату.
Рецепт цибулевого супу:
- Ріпчасту цибулю очистьте, посипте спеціями та загорніть кожну цибулину окремо у фольгу. Запікайте у духовці за температури 180 градусів.
- Білу частину цибулі порей наріжте тонкими слайсами.
- Розігрійте у сотейнику вершкове масло і карамелізуйте цибулю порей, посипавши цукром, до золотистого кольору.
- Запечену ріпчасту цибулю наріжте на шматочки, додайте до цибулі порей. Також додайте майонез Торчин «Європейський» та воду. Перебийте все занурювальним блендером до однорідності.
- Для більш гладкої текстури можна цибулевий суп протерти через сито.
- Voila! Запечений цибулевий суп готовий!
Подавайте його, прикрасивши зверху сухариками. Часто до такого супу подають хрумкі грінки з багета, запечені з сиром. Смачного!
Рекомендації приготування
Головний секрет – у виборі сорту цибулі та техніці.
- Цибулю краще обирати білу – вона солодка, ніжна та соковита. Завдяки чому її можна карамелізувати без додавання цукру. Дуже важливо нарізати її тонкими слайсами.
- Для підсилення смаку французи часто додають в цибулевий суп біле вино та портвейн. А для того, щоб він був густішим – трохи борошна.
- І, звісно, смачнішим буде приготовлений на суп бульйоні: яловичому або курячому.
- Подають цибулевий суп зазвичай так: зверху кладуть грінки, посипають тертим сиром, часто обирають грюєр через насичений та пікантний смак, після чого запікають у духовці до золотистої скоринки.
Приготуйте класичний французький цибулевий суп, скориставшись порадами від Торчин, і насолоджуйтесь в холодну пору року.