Інгредієнти:
- рисовий папір (можна придбати в супермаркетах у відділі інгредієнтів для суші) — 4 листа;
- тепла вода — 50 мл;
- креветки великі очищені — 12 шт;
- часник (для обсмажування креветок) — 2 зубчика;
- морква — 1 шт.;
- огірок свіжий — 1 шт.;
- синя капуста — ¼ частина головки;
- крем-сир — 80 г;
- листя салату або шпинату;
- мікрогрін;
- соус Торчин® кисло-солодкий для подачі.
Спрінг-рол — ідеальний приклад азійського стріт-фуда, що так само чудово смакує і вдома. Легка, поживна страва з витонченим смаком на перший погляд здається складною в приготуванні. Але насправді ж зробити спрінг-роли зможе навіть новачок у кулінарній справі. І знадобиться на це не більше ніж 10–15 хвилин. Тим більше, що спеціальний соус тепер можна не готувати, адже є Торчин® кисло-солодкий із манго.
- Перший етап — нарізка овочів. Беремо свіжий огірок, чверть капустини та моркву. Нарізаємо їх великою соломкою та поки що відкладаємо.
- Готуємо креветки для начинки. Для цього чистимо 2 зубчика часнику та розрізаємо їх на 2–4 частини. У такий спосіб часник віддасть сік під час смаження, проте його все ще буде легко відокремити від креветок. Розігріваємо пательню, додаємо трохи олії, викладаємо часник та креветки, смажимо їх з обох сторін на середньому вогні протягом 2 хвилин. Якщо ви придбали креветки в глазурі — спершу потримайте їх під проточною холодною водою, аби лід на поверхні розтав.
- Рисовий папір занурюємо в теплу воду на 3 секунди — це зробить його більш пружним і еластичним. Складаємо папір на дощечку, одну сторону змащуємо тонким шаром крем-сиру.
- Викладаємо начинку так, щоб інгредієнтів вистачило на 4 роли. Починаємо з листя салату або шпинату. На них викладаємо овочеву соломку з капусти, огірка та моркви. І завершуємо композицію креветками – по 3 штуки на кожен рол.
- Закручуємо роли. Із цим етапом без проблем впорається кожен українець, адже процес скручування ролів дуже нагадує приготування голубців. Спершу загинаємо нижню сторону, далі складаємо до центру бокові частинки рисового паперу і скручуємо рулетиком.
- Для подачі спрінг-ролів використовуємо великі плоскі тарілки, дерев’яні палички для їжі та найголовніше — соус Торчин® кисло-солодкий.
Смак спрінг-ролів можна постійно змінювати, міксуючи інгредієнти. Тож не бійтеся експериментувати та щоразу дивувати себе та друзів простою, але дуже оригінальною стравою.
Альтернативні варіанти начинки
Креветки — класичний варіант начинки для спрінг-ролів, але далеко не єдиний з можливих. Адже тонкий смак рисового паперу не відволікає, а навпаки — підкреслює інші компоненти страви.
Якщо ви почуваєтесь новачком в азійській кухні, ми радимо також спробувати такі варіанти:
- Курятина з овочами. Поєднайте відварне філе з тонко нарізаним свіжим огірком, помідорами, солодким перцем і яблуками. Для соусу змішайте в окремому посуді майонез і гірчицю Торчин®, додайте сушений часник, мелений чорний перець, а також сіль або соєвий соус. Загорніть у рисовий папір і страва готова!
- Тунець з авокадо. Для спрінг-ролів можна використати і шматочок слабосоленої риби, і банку консервованого тунця в олії або власному соку. Механізм приготування аналогічний — змащуємо підготовлений рисовий папір крем-сиром, викладаємо мікс-салат, розчавлене або дрібно нарізане авокадо та шматочок риби. Формуємо рол і подаємо на стіл із кисло-солодким соусом Торчин<®
Відкривайте нові цікаві поєднання смаків та діліться ідеями в коментарях до цього рецепту!